E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralar neden düşüşe geçti? ---

Kripto paralar neden düşüşe geçti?

Kripto paralar neden düşüşe geçti?
10 Nisan 2022 - 08:55 borsagundem.com

Kripto paralar, Fed’in faiz artırım konusunda artık daha agresif davranacağının kesinleşmesi ile yön değiştirdi. Uzmanlar Bitcoin’de 39.500 dolara kadar geri çekilme beklenebileceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son yayımlanan tutanaklarda faiz artırım konusunda artık daha agresif davranacağının kesinleşmesi kripto para piyasalarında yeni bir satış dalgası başlattı. Riskli varlıklarla birlikte hareket eden Bitcoin yüzde 10'un üzerinde değer kaybederek 42.000 seviyelerini test etti. Ethereum ise haftalık yüzde 9'u bulan değer kaybına karşın 3.100 dolarda destek bulmayı başardı. Kripto para piyasası Fed'in faiz artırımı söylemleriyle Kasım 2021'de ralliyi sona erdirmiş ve 69.000 seviyelerinden geri çekilme sürecine girmişti. Rusya-Ukrayna Savaşı piyasadaki risk algısını bir kademe daha düşürdü. Ancak Rusya'nın karşılaştığı finansal yaptırımlar, sonraki periyotta kripto para piyasasını seçenek olarak gündeme getirdi.

6 milyarlık Bitcoin'i olan yatırımcıdan yeni tahmin

Bu aşamada toparlanma izleri görüldüğü fakat Fed'in giderek daha da şahinleşeceği öngörüleri piyasaya yeni bir satış dalgası getirdi. Doların güçlenmesi satışların derinleşmesine neden oldu. Kripto para piyasaları uzmanı Helin Çelik, Rusya'nın karşılaştığı yaptırımların ardından kripto paralara gösterdiği eğilimin devam etmesiyle ve dünya genelinde ılımlı bir regülasyon sürecinin sürdürülmesiyle piyasaya olan talebin artabileceğini vurguladı.

Akasya Alışveriş Merkezi’nin Token arzı Bitexen’de başlıyor!

TUTULAN BTC REZERVLERİ EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Piyasa dinamiklerinde arz şoklarının meydana geldiğini aktaran kripto para uzmanı Helin Çelik'in verdiği bilgiye göre her ay 96.000'den fazla Bitcoin borsalardan çıkıyor. Çelik, borsalarda tutulan Bitcoin (BTC) rezervlerinin son yılların en düşük seviyesinde olduğunu, bu sebeple risk iştahı artarsa kripto para piyasasında yükseliş görülebileceğini belirtti. Çelik, 39.500 seviyelerine kadar yaşanabilecek olan geri çekilmelerin bu aşamada normal karşılanabileceğini söyledi.
(Mehtap Özcan Ertürk-Sözcü)

Firari kriptocu etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor

Dolaşımdaki Bitcoin sayısı 19 milyona ulaştı

Elon Musk’ın hamlesi Dogecoin’i yükseltti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adil10 Nisan 2022 13:15

    4 yıldır ABD'de sıfır faiz ortamında her şey saçma sapan fiyatlandı bakalım FED'in 3 yıl sürecek faiz artırımı  ortamında balon varlık fiyatları ne kadar çakılacak.Hele birde ABD'de faiz artarken  enflasyon düşmez %6 da katılaşırsa ABD %5 faize çıkarsa siz bitcoini 3.000 dolarda görürsünüz.Dua edinde FED tekrar sıfır faize dönecek ortamı yaratsın o zaman bitcoini 100.000 dolarda görürsünüz

  • Mucise Reis ;)10 Nisan 2022 11:34

    Aslıdana düşecekti. Ama Elan patron güneş enerjısı ile temiz btc kazma eylemlerini, ortaklık ile kuracağını haber etti.Bazı arac kurum ayarında paralarla btc alınmasıda iyi yansıdı.. Bu durum çıkış trendine döndü düşüş durdu. Meta ortamına ılgınına rtması btc pazarının gelecekte olacağı algısı nedeni ile dip düşüşler gelmeden btc daha mantıklı adımlar atmaya, başladı. ... Rusya- ukrayna savaşındaki gerilim çekilmeler pozitif yansıdı. borsa ve btc ikiside yatay tutundu. Yoksa btc düşmesi olasıdı, kar satışı beklıyorduk. Haberler tuttu btc yi 2-3 gundur. Hacim zaten düşük ama satış baskısı düşük hacim. yatay ilerliyor coınler. btc üşerse altcoınler 3 - 4 - 5 kat etki hisseder. Sekorel bazlı altcoınler izliyoruz btc yatay oldugu sürece böyle...

  • 50 bin üzeri10 Nisan 2022 10:33

    uzmanlar 39 bin dediyse 50 bin üzerine çıkar