E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para borsası Binance, FTX’i satın alıyor---

Kripto para borsası Binance, FTX’i satın alıyor

Kripto para borsası Binance, FTX’i satın alıyor
08 Kasım 2022 - 20:13 borsagundem.com

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, rakip platform FTX ile satın alma anlaşmasına vardı

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası FTX'i satın almayı planladıklarını açıkladı.

Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, FTX'in bugün Binance'ten yardım istediğini belirtti.

FTX'in likidite sorunu yaşadığına işaret eden Zhao, “Kullanıcıları korumak adına, FTX.com'u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık.” ifadesini kullandı.

"STRATEJİK BİR İŞLEM ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARDIK"

Binance'in rakibi FTX'in Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried de gelişmeyi doğrulayarak, “Binance ile FTX.com için stratejik bir işlem üzerinde anlaşmaya vardık.” dedi.

Binance ile FTX arasında sorunların yaşandığına dair basında bazı haberlerin çıktığına işaret eden Bankman-Fried, “Binance, düzenleyicilerle sektör arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışırken, daha merkezi olmayan küresel bir ekonomiye bağlı olduklarını defalarca gösterdi.” yorumunda bulundu.

Her iki taraf da anlaşmanın detaylarını paylaşmadı.

ZHAO'NUN FTT HAMLESİ FTX'TE LİKİTİDE SORUNUNA YOL AÇMIŞTI

Zhao, 6 Kasım'da yaptığı açıklamada, FTX'e ait FTT adlı tokenları “yaptıkları son değerlendirmeler” neticesinde satma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Açıklamanın ardından, FTT kripto para borsalarında yüzde 40'a yakın değer kaybederek 15 dolara kadar gerilemişti.

ABD merkezli FTX borsasındaki para çekim işlemlerinin önemli miktarda artırması nedeniyle çok sayıda kullanıcı, borsadaki paralarını çekmekte sorunlar yaşadıklarını bildirmişti.

Binance FTX savaşı kripto piyasasını sarstı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyumsuz08 Kasım 2022 22:03

    Sanal soygunun adına coin, digital para demişler. Bir de merkeziyetsiz finans diye de süslü tanımlamalar getirip tüm dünya da insanları dolandırıyorlar. Gerçi millette hak ediyor. Hiçbir karşılığı, değeri olmayan bu ponzilere para yatırıp cz musk sam gibilerini milyarder yapıyorlar. Merkeziyetsiz finansa para yatırıp cz gibilerini zengin etmeye devamke...

  • Uyumsuz09 Kasım 2022 08:14

    Köşe olan kim cz gibiler ile hiçbir karşılığı olmayan sanal paraları çıkaranlar. Pazalamacı fenolar ile etraflarındaki 10-15 kişi. serdar sen tepki verdiğine göre köşe olanlardansın. Doğru diyorsun 9999 kişi 1 kişiyi zengin ediyor.

  • serdar145308 Kasım 2022 22:22

    şimdi burdan zarar edenlerden bahsettin, birde kazananları köşe olanları anlat ki tarafsız yorum yaptığını anlayalım.

  • c08 Kasım 2022 21:36

    kiripto alanlar kime guvenip aliyorsa hayret

  • Mucise Reis ;)08 Kasım 2022 21:16

    Bizim eski borsa dönemine benziyor. Biri gelir tahtaya yazar x bank aldım. biri der z bank sattım. sonra aracı adam deftere yazar, paraları bont çantasına koyar çeker gider. sonra ortadan kaybolur :D ... Borsamız buna çözüm ne yaptı ? takasbank kurdu. firmalar takasbankdan al-sat yapar komisyon alır. Hisselere vb elleyemez... Bu FX tam bizim ilk borsa durumumuz. Yani insanlar almış, para vermişi kayıtlarda var. Sıcak cüzdanda paraları işlem yapıyorlar, bir sürü coin alt coin kaldraç vb... şimdi satış oluyor ama bunların tam karşılığı FX de yok. yatırımcı burada mağdur ve varlık kaybı var... Mesela banka battı ülkemizde merkez bankası devlet güvencesi var banka ödemesede hesap para karşılı devlet xx kanuni miktarı ödeyerek mağduriyeti giderir. FX ve coinler bu yapı yok. sigorta yok. haliyle problem oldu. binance fx satınb alıp krizi büyütmemeye çalışacak. ama FX de yatırımcılar mağdur ve panikli.

  • Mucise Reis ;)08 Kasım 2022 21:39

    fx problemi göruyor. büyük etkın fırmalardan biri. ekosistemde emeği ve ekmeği olan firma... haliyle yatırımcılar mağdur olursa bınance de otomatıkman problem yaşayadaktır. fx destek istediğinde binancede ekosistem ve kendi gelecekleri içinde doğru adımı satın alma olarak değerlendirecek gibi. haberler bunlar. Zamanında abd de batan Leman kardeşler vardı batırılmasa belkide keiz o zaman olmayacaktı. binance de hızlı davrandı destek yardım taleplerine yeşil ışık yaptı. şuan bu haberleri abd uyanık pıyasa değerlendırıyor. Haliyle asya pıyasasında oluyor olay onlar daha hırçık ve tokat yemiş durumda. o bakımdan abd borsalar direnç destek aşağı çekıyorki asyalılardan önce kar satılı ve malıyetlenme yapıyor. asya çakmaz ise durur grafikler yatay ve çıkış başlatabilirler. HABER e göre tamamen herşey