E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKasım ayı, 2024 yılı borsa rallisinin de habercisi mi?---

Kasım ayı, 2024 yılı borsa rallisinin de habercisi mi?

Kasım ayı, 2024 yılı borsa rallisinin de habercisi mi?
01 Aralık 2023 - 11:13 borsagundem.com

ABD’de hisse senedi piyasaları son 1,5 yılın en iyi Kasım ayını yaşadı. Bu durumun, Aralık ayı ve 2024 yılı için de olumlu bir sinyal olduğu düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında sene başından bu yana süren ralli Kasım’da vites artırdı. Yatırımcıların yüzünü güldüren rallinin 2024 yılı için de olumlu bir sinyal olduğu tahmin ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD hisse senetleri Kasım’da son bir yılın en iyi ayını kaydetti. Bu, Aralık ayı ve 2024 yılı için oldukça olumlu bir işaret olarak kabul ediliyor.

2020’den bu yana en iyi Kasım ayı

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, ABD’de hisse senetleri Kasım ayını keskin bir yükselişle tamamladı ve tarihsel verilere göre yükseliş ivmesinin Aralık ayına ve gelecek yıla kadar devam etmesi muhtemel gözüküyor.

Dow Jones, Kasım ayında şu ana kadar yüzde 8 artış göstererek, Dow Jones piyasa verilerine göre yaklaşık yüzde 14 artış gösterdiği Ekim 2022'den bu yana en büyük aylık yüzdelik artışını gerçekleştirme hızına ulaştı.

S&P 500 Endeksi ise, yüzde 9,1 oranında yükseldiği Temmuz 2022'den bu yana en büyük aylık kazancını gerçekleştirerek bugüne kadar yüzde 8,3 oranında yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq da yüzde 12,4 oranında artış gösterdiği Temmuz 2022'den bu yana en iyi ayını gerçekleştirerek bu ay şimdiye kadar yüzde 10’luk bir kazanç sağladı. Her üç endeks de 2020'den bu yana en iyi Kasım ayını geçirdi.

Kazanç serisi yüzde 90 oranında devam ediyor

Carson Group Baş Stratejisti Ryan Detrick'e göre, 1950'ye kadar uzanan tarihsel verilere ve trendlere bakıldığında, S&P 500 Endeksi genel olarak aylık yüzde 8 veya daha fazla bir yükselişin ardından güçlü getiriler görüyor ve bir sonraki ayda ortalama yüzde 1,8 oranında daha artıyor. Detrick, büyük ölçekli ABD hisse senedi endeksinin galibiyet serisinin yüzde 90 oranında devam ettiğini ve gelecek yıl ortalama yüzde 15,8'lik bir kazanç kaydettiğini söylüyor.

Bu arada hisse senetleri, tarihsel olarak değerlendirildiğinde, yılbaşından bugüne güçlü performans gösterdiği yıllardan, Aralık ayında da yükseliş kaydediyor.

FactSet verilerine göre, Nasdaq yılbaşından bu yana yüzde 35 oranında artış gösterdi. Tarihsel verilere göre, Dow Jones’a kıyasla teknoloji ağırlıklı endeks Kasım ayı sonuna kadar yüzde 20'den fazla yükseliş görürken, bugüne kadarki Aralık aylarının yüzde 67’sini yüksekte tamamladı ve ortalama yüzde 3,7 oranında getiri sağladı.

S&P 500 Endeksi bu yıl şu ana kadar yüzde 18,2 oranında değer kazandı. Endeks, tarihsel olarak Aralık aylarının yüzde 75’inde yükseldi ve Aralık ayında ortalama yüzde 1,9 oranında kazanç elde etti.

Mart ayında faiz indirimi beklentisi Aralık ayında da yükselişi müjdeliyor

Elbette borsanın geçmiş performansı her zaman gelecekteki sonuçları öngörmeyebilir.

Hisse senetlerindeki son yükseliş, yatırımcıların ABD ekonomisinin dayanıklılığını korurken Fed'in gelecek yıl Mart ayı başlarında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağını beklemesiyle gerçekleşiyor. CME FedWatch aracına göre yatırımcılar, Amerikan Merkez Bankası’nın Mart toplantısında faiz oranını 25 baz puan düşürme olasılığını yüzde 42,7 olarak fiyatlıyor.

Navellier & Associates Başkanı ve Kurucusu Louis Navellier, paylaştığı notta, “Yumuşak iniş görünümü fikir birliğidir ve jeopolitik konular ikinci plana atılmış gibi görünüyor” diyor ve ekliyor: “Yatırımcıların Aralık ayında bu kadar güçlü bir performansı yakalamak için çabalamaları muhtemel. Dış bir şok olmazsa trend yıl sonuna kadar yukarı yönlü devam edecek.”

Her şeyin rallisinde boğalar nereye koşuyor?

 

Rallide momentum güçleniyor, borsadan beklenti ne olmalı?

 

Borsalara Noel rallisi çok mu erken geldi?

 

Göstergelere göre borsa rallisi yıl sonuna kadar sürecek

 

Teknoloji devleri borsada ‘mükemmeli’ fiyatlıyor

 

Borsalar yılı daha yüksekte bitirebilecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)