E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan'dan şirketlere fiyatlandırma gücü uyarısı---

JPMorgan'dan şirketlere fiyatlandırma gücü uyarısı

JPMorgan'dan şirketlere fiyatlandırma gücü uyarısı
26 Eylül 2023 - 08:18 borsagundem.com

JPMorgan'dan Kolanovic, şirketleri fiyatlandırma gücü konusunda uyarırken, soğuyan enflasyondan en büyük darbeyi alacak sektörleri açıkladı.

JPMorgan Chase & Co.'dan Marko Kolanovic'e göre, enflasyondaki gerileme, şirketleri son zamanlarda sahip oldukları fiyatlandırma gücünün bir kısmından vazgeçmeye zorlayabilir ve bu da 2023'ün son aylarında hisse senetleri üzerinde baskı yaratabilir.

Bankanın baş piyasa stratejisti müşterilerine gönderdiği bir notta, perakendeciler, otomobil üreticileri ve havayolu şirketlerinin, son iki yılda daha yüksek fiyatlar uygulayabildikleri için soğuyan enflasyondan en büyük darbeyi alacak sektörler arasında olduğu konusunda uyardı.

Kolanovic, faiz artışlarının gecikmeli etkilerine ilişkin uyarısını yinelerken, "Büyük resimde, büyüme-politika dengesinin yılsonuna kadar zorlayıcı olduğunu görüyoruz" dedi.

Kolanovic genel olarak hisse senetleri üzerindeki defansif duruşunu korurken, JPMorgan yakın ve uzun vadede petrol üzerindeki yukarı yönlü riskleri gerekçe göstererek küresel enerji hisselerine dair görüşünü Overweight'e yükseltti.

JPMorgan: ABD hisse senedi değerlemeleri risk altında

 

JPMorgan: Yatırımcılar ‘yumuşak iniş’ten emin

 

JPMorgan, şirketlerin kâr tahminlerini iyimser buldu

 

JPMorgan: Hisselerden uzak durulmalı

 

JPMorgan, ABD'de hisse senetlerinde kalmaya çağırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)