E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer Nasdaq’tan güçlü ralli bekliyor---

Jim Cramer Nasdaq’tan güçlü ralli bekliyor

Jim Cramer Nasdaq’tan güçlü ralli bekliyor
22 Mart 2023 - 15:36 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı teknoloji endeksi Nasdaq’ın 2022’deki sert düşüşünün ardından güçlü bir ralliye hazırlandığını söyledi. Ünlü CEO Elon Musk ise Cramer’ın açıklamasıyla birlikte parti havasına girdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en çok takip edilen endekslerinden birisi olan Nasdaq Bileşik Endeksi aynı zamanda ülkenin volatilitesi en yüksek endekslerinden biridir. Teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq 2022 yılında teknoloji hisselerinin çöküşüyle birlikte %33 düştü.

Ancak 2023 endeksin geri dönüş yaptığı sene olabilir. Nasdaq yıl başından bu yana sadece üç ay geçmesine rağmen %12 yükseldi. CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer teknoloji endeksinde daha fazla fırsat gördüğünü de belirtiyor. Cramer teknoloji hisselerine karşıt yatırım yapmak isteyenleri de uyardı.

Cramer Twitter üzerinden paylaştığı mesajda Nasdaq’ın düşüş göstereceğine yönelik yatırım yapanlar için, “Nasdaq için açığa satış yapanlar beni cenazesine çağırsın” dedi.

Söz konusu Twitter mesajı elektrikli otomobil devi Tesla’nın CEO’su ve Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın da dikkatinden kaçmadı. Musk, Cramer’ın Twitter mesajını ‘parti yapan yüz emojisiyle’ yanıtladı. Ünlü milyarderin bu tür bir mesaj paylaşmaması hiç şaşırtıcı değil. Zira Tesla Nasdaq Bileşik Endeksi’ndeki en büyük bileşenlerden biri konumunda.

CNBC’nin haberinde Cramer’ın görüşünü paylaşan ve Nasdaq’ta yükseliş öngörenlerin göz atabileceği yatırım hamlelerine yer veriliyor:

ETF yatırımları

Borsa yatırım fonları son yıllarda oldukça popülerlik kazanan bir yatırım aracı. ETF’ler bir hisse senedi portföyü olarak da düşünülebilir. Bu fonlar büyük borsa endekslerinde işlem gördüğünden yatırımcıların bu varlıkları alıp satabilmesi de oldukça kolaydır.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre endeks yatırımı yapmak isteyenler için ETF’ler özellikle faydalıdır. Nasdaq’da listelenen 3000’den fazla hisse senedi bulunuyor. Bireysel bir yatırımcının bu endeksin bileşenlerini ayrı ayrı satın almaya çalışması fazlasıyla zor olacaktır. Ancak endeksin tamamına yatırım yapan fonlar üzerinden yatırımcılar tek bir işlemle geniş bir hisse senedi portföyüne erişim sağlayabilir.

CNBC’nin haberinde söz konusu ETF’lere örnek olarak dev yatırım firması Fidelity’nin Nasdaq Bileşik Endeksi ETF’si (ONEQ) gösteriliyor. Nasdaq yıl başından bu yana %12 yükseldi ve bu süreçte ONEQ ETF’si de %12 değer kazandı. Fonlar yatırımcılara bu kolaylığı sağlamak için belli oranda ücret talep eder. ONEQ için bu net yatırım giderleri oranı %0,21’dir.

Yüksek sermayeli şirket hisseleri daha tutarlı

Nasdaq Bileşik Endeksi’nde binlerce hisse senedi bulunsa da tüm hisse senetleri aynı yönde hareket etmiyor. Endeks şirketlerin piyasa değerinden oluşuyor ve en büyük sermayeye sahip hisseler endeksi en fazla yönlendirebilme kapasitesine sahip.

2022’nin sonunda Nasdaq’da en çok ağırlığa sahip olan üç şirket Apple, Microsoft ve Amazon’du. Bu şirketlerin hisseleri endeksin sırasıyla %12,19’unu, %10,54’ünü ve %5,05’ini kapsıyordu.

Nasdaq hisse senetlerini bireysel bir yatırımcı olarak satın almak isteyenler için bu hisselere yatırım yapmak kötü bir fikir olmayabilir.

Apple: Teknoloji alanında dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan Apple en son bilanço duyurusunda şirketin aktif kurulu sermaye tabanının 2 milyar doları aştığını açıkladı. Şirketin hisseleri yıl başından bu yana %25 değer kazandı. Morgan Stanley Analisti Erik Woodring hissenin yukarı yönlü hareketinin devam edeceğini öngörüyor. Analistin Apple için hedef fiyatı 180 dolar ve bu rakam hissenin şu anki fiyatının %14 üzerinde

Microsoft: Yazılım devi Microsoft doğru bir rotada ilerliyormuş gibi görünüyor. Şirket aralık ayında paylaştığı bilançosunda gelirlerinin yıllık bazda %7 büyüdüğünü gösterdi. Mizuho Menkul Kıymetler Analisti Gregg Moskowits şirket hisseleri için 315 dolar hedef fiyat belirledi. Bu görüş hissenin %17 oranında yükseleceği anlamına geliyor.

Amazon: E-ticaret şirketi Amazon’un hisse senedi performansı son dönemde mükemmel değildi. Hisse bu yıl %13 oranında değer kazansa da bir yıl öncesine göre hâlâ %40 değer kaybetmiş konumda. JPMorgan Analisti Doug Anmuth ise geri dönüşün yakın olduğunu söylüyor. Analist hisse senedi için 135 dolar hedef fiyat belirledi. Amazon hisselerinin bu seviyeye ulaşması bugünkü fiyatına göre %39 değer kazanması anlamını taşır.

Powell'ı açıklamaları dolara yön verecek

 

Fundstrat: Borsalar büyük yükselişe hazırlanıyor

 

Son yılların en kritik FED toplantısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bg23 Mart 2023 12:02

    Sizinde ne dediğiniz beilirsiz bir gün düşecek birgün yükselecek diyorsunuz hangisi doğru gel işin içinden çık

  • Ali22 Mart 2023 15:59

    Atagy ihlas brlsm hrsızlar yalamacilar deprem yagmacisindan farkı yok bunların

  • YUSUF KALEKAPISI22 Mart 2023 15:57

    ya abd ve ab de büyük banka battı ise bizler söylemiyorsanız ne olacak söylermisiniz.

  • ALİ KODUŞ22 Mart 2023 15:47

    Bu adamdam resmen gıcık oluyorum .her hafta çıkıyor demeç veriyor bir hafta öldük bittik yittik diyior bir hafta sonra çıkıyor rallı var diyor.