E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Borsalar büyük yükselişe hazırlanıyor---

Fundstrat: Borsalar büyük yükselişe hazırlanıyor

Fundstrat: Borsalar büyük yükselişe hazırlanıyor
22 Mart 2023 - 12:35 borsagundem.com

Fed’in faiz kararı öncesi belirsizliğin hakim olduğu piyasaları, endişenin yanı sıra olumlu öngörüler de yönlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi yüksek enflasyon ve bankacılık krizi gündemlerinin arasında Fed’in faiz kararını bekliyor. Olumlu ve olumsuz öngörülerin bir aradalığı, bir sürpriz yaşanma olasılığını artırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, olumlu görüş sahiplerinin başında bağımsız finansal araştırma şirketi Fundstrat geliyor. Fundstrat, bir durgunluğun yıllarca ertelenebileceğini ve borsanın son kargaşayı atlattıktan sonra büyük bir sıçrama yapmaya hazır olduğunu söylüyor.

Hisse senetlerinde yükseliş

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Fundstrat Küresel Teknik Strateji Başkanı Mark Newton'a göre, resesyon olasılığı yıllarca ertelenebilir ve borsa mevcut bankacılık kargaşası dalgasını atlattıktan sonra büyük bir sıçrama yaşayabilir.

Yatırımcılar hala bir bankacılık krizi korkusuyla boğuşuyor olsa da, Newton, hisse senetleriyle ilgili yükseliş görüşünü yineliyor. Newton, “Hisse senetleri yakında keskin bir toparlanma görmezse piyasa dört ila altı ay daha zorlu geçebilir. Ancak görüşüme göre S&P 500, yıl sonuna kadar 4.500 puanı görecek” diyor. Newton’ın bu tahmini, mevcut seviyelerden yüzde 13'lük bir sıçrama anlamına geliyor.

Newton, “Bence önümüzdeki birkaç yıl içinde oldukça iyi bir sıçrama yaşayacağız ve potansiyel olarak on yılın sonlarında, bir geri çekilmeye tanık olacağız. Bence resesyon potansiyel olarak ötelenebilir durumda. Muhtemelen tamamen önlenemeyecek ancak bu yıl ve gelecek yıl için kesinlikle ‘iniş yok’ tarafındayım” diyor.

Karşıt görüşler ve teknoloji rallisi

Newton’ın görüşü, Silicon Valley Bank’in iflasının bu yıl bir durgunluk olasılığını artırdığını söyleyen diğer yorumcuların aksine seyrediyor. ABD'nin gelecek 12 ayı krize girmeden atlattığını göremediğini söyleyen DataTrek Kurucu Ortağı Nicholas Colas'a göre ise bankacılık sorunları doğal olarak ekonomiyi yavaşlatıyor.

Ancak Newton, Fed yetkililerinin bankacılık sistemi üzerinde baskı kurmaktan kaçınmak için faiz oranlarını geri çevirmesini bekliyor. Düşen oranların hisse senetleri için ‘büyük bir pozitif güç' olacağını söyleyen Newton, bunu artan faiz oranlarının 2022 yılında S&P 500'ü ağır bir şekilde aşağı çekmesinin kanıtladığını ifade ediyor.

Bu ivme, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite'in yatırımcıların ileride daha düşük faiz oranları beklentisiyle yılın başından bu yana endeksi yüzde 13 oranında artırmasıyla teknoloji ve büyüme hisselerinde şimdiden görülüyor. Newton, “Teknolojide geniş tabanlı bir rallinin, özellikle herkes kötümser olduğunda piyasaları daha yükseğe taşıma veya kötü haberler karşısında dirençli tutma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor” şeklinde konuşuyor.

CME FedWatch Tool’a göre piyasalar, Fed'in oranları 25 baz puan artırma olasılığını yüzde 82 ve Fed'in sıkılaştırma döngüsünü duraklatma olasılığını yüzde 18 ihtimalle fiyatlıyor.

Fundstrat: Fed’in yüksek faiz politikası sona erebilir

 

Son yılların en kritik FED toplantısı

 

Fed güven tazelemek isteyecek

 

Leon Cooperman: Borsalar uzun süre yeni zirve yapmayacak

 

Bankacılık krizi yatırımcının yüzünü güldürebilir

 

BlackRock: Borsada dip aramak için henüz çok erken

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)