E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeremy Siegel: Borsalar Ekim ortası seviyelerin altına inmeyecek---

Jeremy Siegel: Borsalar Ekim ortası seviyelerin altına inmeyecek

Jeremy Siegel: Borsalar Ekim ortası seviyelerin altına inmeyecek
12 Nisan 2023 - 17:51 borsagundem.com

ABD ekonomisi ve piyasalar resesyona hazırlanıyor. Yatırımcılar, olası bir durgunluk için savunma pozisyonu alıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi resesyona doğru sürükleniyor. Durgunluğun borsalar için kötü haber olacağı bilinse de Jeremy Siegel, hisse senetlerinde yeni diplerin çok düşük bir olasılık olduğunu söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD ekonomisinde veriler, sıkı iş gücü piyasasının yumuşama belirtileri gösterdiğini bulguluyor. Bu durum Fed’in faiz döngüsünü kırmanın yanı sıra olası bir resesyona da hazırlıklı olmak gerektiğini gösteriyor.

Ekonomideki zayıflık, bankacılık krizini içermiyor

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Profesör Jeremy Siegel, ABD ekonomisini bir durgunluğun vurması halinde nasıl bir yatırım planı izleyeceğini açıklıyor ve borsaların dip yaptığı görüşünü yineliyor.

Uzun süredir borsa boğası olan Jeremy Siegel, ekonomik durgunluk potansiyeli konusunda giderek daha fazla endişeleniyor. Wharton Profesörü Siegel, açıklamasında, açık iş ilanlarında düşüş, işsizlik başvurularında artış ve imalat sektöründeki yumuşaklık dahil olmak üzere endişe verici zayıflama belirtileri gösteren bir dizi ekonomik verinin altını çiziyor.

Mart ayı iş raporu sağlam olsa da, Siegel'e göre, rapor dikkat çekici bir işaret veriyor: ‘Çalışılan haftalık saat sayısında düşüş.’ Siegel, “Yeterince fark edilmeyen şey, çalışılan saatlerde 1/10'luk bir düşüş daha olduğu. Saatin 1/10’una denk gelen bir çalışma farkı, aynı saat sayısında neredeyse 300.000 çalışana eşdeğerdir. Bu nedenle, haftalık çalışma saatinde 1/10'luk bir düşüş varsa, bu, maaş bordrosunda 300.000 düşüş anlamına gelir” diyor.

Siegel, geçen ay çalışılan saatlerdeki düşüşün, Ocak ayında görülen ve iş gücünde giderek artan bir yumuşaklığa işaret eden artışı dengelediği konusunda da uyarıyor. Ancak Siegel'ı belki de en çok endişelendiren şey, ekonomik verilerdeki son zayıflığın büyük bölümünün, geçen ayın başlarında Silicon Valley Bank’ın çöküşüyle ateşlenen ABD bankacılık krizinin etkisini içermemesi.

Siegel, “İşsizlik başvurularında bir artış eğilimi yaşadık. Bu, dağılan bir ekonomiyi olmasa da kesinlikle zayıflık belirtileri gösteren bir ekonomiye işaret ediyor. Hepsinden önemlisi ise tüm bu verilerin gerçekten SVB öncesine, yani bankacılık krizi öncesine dair olması” diyor.

Borsalar dip seviyeleri gördü

Siegel, “Önümüzdeki 4-6 haftaya kadar bankacılık krizinin etkisi hakkında gerçekten çok fazla veri alamayacağız. Bu beni endişelendiriyor ve bir durgunluk olasılığı bakımından, ileriye dönük olarak savunmada kalmamı sağlıyor” şeklinde konuşuyor.

Ancak bir durgunluk gerçekleşirse, Siegel hisse senedi portföyünde çıkışa yönelmeyeceğini ve hisse senetlerindeki herhangi bir düşüşün Ekim ortasındaki dip seviyeleri geçemeyeceğinden emin olduğunu altını çiziyor.

Siegel, “Her zaman durgunlukların harika satın alma fırsatları olduğunu düşünürüm. Elbette bir durgunluk beklentisiyle hisse senetleri satmıyorum ancak birçok insanın hisselerde çökme olmasa da bir gevşeme ihtimaline karşı hisse senetlerini sattıklarını biliyorum. Ancak bence, borsalar Ekim ayının en düşük seviyelerini koruyor” diyerek, borsalarda yeni dip olasılığının çok düşük olduğunun altını çiziyor.

Piyasalardaki karamsarlık ‘boğa’ habercisi mi?

 

ABD’de kredi sıkışıklığı değil resesyon yaklaşıyor

 

Resesyon endişeleri risk iştahını baskılıyor

 

Durgunluk senaryoları yatırımcıları güvenli liman arayışına itiyor

 

JPMorgan: Ekonomik durgunluk masadan kalkmadı

 

Paul Krugman: Enflasyon korkusu abartılı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)