E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeopolitik belirsizlikler Londra Borsası'nı vurdu---

Jeopolitik belirsizlikler Londra Borsası'nı vurdu

Jeopolitik belirsizlikler Londra Borsası'nı vurdu
17 Ocak 2020 - 15:11 borsagundem.com

Geride bıraktığımız yıl Londra Borsası'ndaki halka arzlar son on yılın en düşük seviyesine indi. İşlem rakamları yüzde 56 oranında azaldı…

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Londra Borsası'ndaki halka arzlar geçen yıl jeopolitik belirsizlik nedeniyle son on yılın en düşük seviyesine indi. Danışmanlık firması Ernst & Young’a göre 2020’nin ilk yarısında artış gözlenebilir.

2019 yılında Londra Borsası'nda 35 halka arz gerçekleşti. Marketwatch’un haberinde bu 35 halka arzın 24’ünün direk ana piyasaya oynarken 11’i alternatif yatırım olarak geldi. Halka arzlar toplamda 5,9 milyar sterlinlik işlem gördü. Bu rakam 2018’in % 56 oranında altı.

Online ödeme sistemi şirketi Network International, 2019 yılında Londra Borsası'ndaki en büyük halka arzını gerçekleştirdi. Şirket toplamda 1,2 milyar sterlin topladı. Onu bilet uygulaması Trainline 1,1 milyar sterlin ile izledi.

Yeni bir balon faciasının sinyalleri mi

 

Danışmanlık firması Ernst & Young’un yöneticisi Scott McCubbin’e göre 2019 eşi görülmemiş jeopolitik belirsizlik ortasında, küresel piyasalar için zorlu bir yıldı. Londra borsası dışında da gerileme görüldü.

Küresel olarak, 2019 yılında 1.127 halka arz gerçekleşti. Bu halka arzlarda toplamda 202 milyar dolar işlem gördü. Bir önceki yıla göre rakam bazında halka arzlarda % 19’luk azalma demekken toplanan para sadece % 2 azaldı. Bu durumun oluşmasında dünyanın en büyük halka arzı olan Saudi Aramco şirketinin ABD borsalarına girmesi etkili oldu. Aramco’nun halka arzında 25,6 milyar dolar toplandı ve gelirdeki düşüşü hafifletti.

Ernst & Young’un uzmanları 2020’nin ilk yarısında halka arzlarda artış olacağını öngörüyor. 2019'daki jeopolitik belirsizliklerin bir kısmı 2020 yılında dağılacak. Küresel ticaret gerginliklerinin hafifletilmesi ve İngiltere seçimlerinden sonra Brexit’in netlik kazanması piyasalardaki jeopolitik belirsizlikleri hafifletecek.

2020 çip üreticilerinin hisseleri kazançlı bir yıl geçirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)