E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni bir balon faciasının sinyalleri mi---

Yeni bir balon faciasının sinyalleri mi

Yeni bir balon faciasının sinyalleri mi
16 Ocak 2020 - 17:01 borsagundem.com

Borsada ‘açık tehlike işareti’ en son ne zaman 1999'da ortaya çıktı. Dot-com balonunu bütün yatırımcıların hatırlaması gerek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dot-com balonu 1999 yılının Mart ayında teknoloji firmalarını yer aldığı borsa endeksi olan NASDAQ borsasındaki hisse senetlerin büyük değer kaybı yaşamasıyla sönen ekonomik balondur. Söz konusu kriz, gelişen bilgisayar ve Internet teknolojilerine yatırım yapan risk sermayesi şirketlerinin yatırımlarının geri dönüşünü sağlayamamaları sonucunda bu sektörlerden çekilmeleri sonucu yaşanmıştır. Yatırımlardaki bu azalma yüzünden hisse senetleri büyük oranda değer yitirmiştir.

Wall Street Journel’da yer alan yazıda aşırı değerlenmiş halka arzlar, hisse senetleri çok pahalı olduğu uzun bir boğa rallisinin sonuna doğru meydana gelir. Genellikle yatırımcılar gerçeklik duygusunu kaybettiklerinden dolayı gerçekler yerine hype treniyle hisse satın alır

Yatırım bankacıları halkın risk iştahına sahip olduğu sürece aşırı değerlenmiş şirketlerin artacağını ve Dot-com balonu sürecine girebileceğimizi söyledi.

Yazıya göre yatırımcılar çarşamba günkü borsa seansında risk iştahı gösterdi. Dow Jones Endüstriyel Ortalama DJIA, +% 0.31, S&P 500 SPX, +% 0.19 ve Nasdaq Composite COMP, +% 0.08 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat Şahin17 Ocak 2020 18:58

    Madem yatırımcıyı doğru ve gerçekçi yönlendirmeyeceksiniz ne diye insanların kafasını karıştırmaya uğraşıyorsunuz.

  • vecihi17 Ocak 2020 14:40

    Yeni kriz olmaz,finanssal enstrümanlar otomatik devreye girer,,fakat açığa satış olduğu müddetçe bunu bilerek yapabilirler.

  • abdullah16 Ocak 2020 23:40

    ihtiyacınız varsa ev alın yoksa arsa alın chp liler silivri civarından eski kanal ıstanbul projesine yakın yerlerden aldılar kanalın yeri değişince itiraz ediyorlar 13 yılı göze alıyorsanız hava alanı kanal istanbul arasından arsa alabilirsiniz hemen rant yok enaz 13 yıl birilerinin dediği gibi hemen olmuyor rant siz alacaksınız çocuklarınız yiyecek yada oturup paranızı kendinize harcayacaksınız para sizin isterseniz katar'a abd'ye avrupaya'da arsa almaya gidebilirsiniz kimse size burdan rant elde etmeyemi geldiniz demez diyecek kadar da ahmak bulunmaz oralarda

  • Gereksiz cuhela17 Ocak 2020 06:32

    Avrupa Abd de kanunlar daha iyi işler, siyasiler daha çok ülkesini düşünür, halkı da daha bilinclidir. Oralarda inşaat, arsa işleri de kanuna uygun yapılır. Buradaki gibi kör yandaşlık,comarlik yok. Sosyokültürel seviyesi düşük insanlar konuşmaya utanır, yorum yazmaz. Orada gerekli ise yapılır rant oluşturmak için yapılmaz. Herhalde Marmara'nın bütün arsalarını ve sahiplerini biliyorsun boş herif. Kim nereden arsa aldı ne bilecen de atıyorsun kafadan ?

  • altın16 Ocak 2020 22:33

    Bencede borsa tam balon ne cesaret millet alıyor ben uzak durun derim dolar altın en karlısı arkadaş lar

  • nuri zaim17 Ocak 2020 14:02

    Ya altın ama gidin altın alın diyorsun niye altın olarak kendini aşağılıyorsun kardeşim altın alın desene bak kafam bozuldu senin bu hareketine inadına gidip altın alacağım

  • AHMET ÖZBİR16 Ocak 2020 19:06

    Hepinizin mallarına 2 ay içinde 50 binden talibim bir kuruş fazla vermem bu kadar batak şirketlere çok bile

  • mecnun16 Ocak 2020 18:53

    haberi gören borsada satışa geçmiş. tam haber saatiyle satışlar başladı