E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeffrey Gundlach: ABD ekonomisi için yangın alarmı çalıyor---

Jeffrey Gundlach: ABD ekonomisi için yangın alarmı çalıyor

Jeffrey Gundlach: ABD ekonomisi için yangın alarmı çalıyor
15 Aralık 2023 - 13:37 borsagundem.com

‘Tahvil Kralı’ ünvanlı milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach, Hazine getirilerindeki düşüşün ABD ekonomisi için kötü günlerin habercisi olduğunu söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de piyasalar faiz indirimlerini fiyatlıyor ve Hazine tahvillerinden çıkışlar hızlanıyor. Jeffrey Gundlach ise, bunun ABD ekonomisi için bir ‘yangın alarmı’ olduğunu ifade ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach, Hazine getirilerinin önemli bir seviyenin altına düşmesiyle birlikte ekonomide 'yangın alarmı'nın çaldığını öne sürüyor.

Ekonomide yangın alarmı

Marketsinsider’dan Filip de Mott’un haberine göre, 10 yıllık Hazine tahvil getirilerinin Perşembe günü yüzde 4'ün altına düşmesi, milyarder tahvil yatırımcısı Jeffrey Gundlach'ın daha önce uyardığı bir alarmı tetiklemiş durumda.

Fed'in Çarşamba günü gelecek yıl faiz oranlarını üç kez azaltabileceği sinyalini vermesinin ardından, 10 yıllık Hazine tahvili faizi 17 baz puandan fazla düşerek yüzde 4'ün biraz üzerine geriledi. DoubleLine'ın kurucusu Jeffrey Gundlach, “Eğer 10 yıllık tahvillerde yüzde dördün altına düşerseniz, bunun ekonomiye göre neredeyse bir yangın alarmının çalmasına benzeyeceğini düşünüyorum” dedi. Gundlach’ın bu sözlerinden bu yana ise oran neredeyse 13 baz puan daha düşerek Perşembe öğleden sonra yüzde 3,9 seviyesine geriledi.

Bu arada, Gundlach, gelecek yıl bir resesyon ortamı öngördüğünde, 2024 yılında 10 yıllık Hazine tahvili getirilerinin yüzde 3’lere kadar düşmesini beklediğinin altını çiziyor.

Olası senaryo, bonolardan Hazine tahvillerine geçiş

Ekonomi yavaşlarken Gundlach, Fed'in gelecek yıl federal fon faizini 200 baz puan düşüreceğini öngörüyor. Bu, Fed yetkililerinin 2024 tahminlerinin ‘nokta grafiği’nde belirttiği 75 baz puandan çok daha fazlasına karşılık geliyor.

Gundlach, yüzde 4'lük eşik kırıldığında, yatırımcıların güçlü tahviller ile güçlü hisse senetleri arasındaki korelasyonun dağılacağını beklemeleri gerektiğini ekliyor. Gundlach, 2024 için yatırımcıların uzun vadeli tahvillere sadık kalmasını savunuyor ve resesyon baş gösterdiğinde kısa vadeli Hazine bonolarından uzun vadeli Hazine tahvillerine geçmeyi öneriyor.

Gundlach, “İnsanların para piyasasındaki şişkinliğin borsaya gireceği mantığının yanlış olduğuna inanıyorum. Dow Jones tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken, yatırımcıların risksiz 6 aylık Hazine bonolarından devasa bir kâr/zarar oranıyla ‘Muhteşem Yedi’ye geçmelerinin pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Bence yatırımcıların Hazine bonolarındaki dağ gibi nakit paradan tahvillere geçme olasılıkları çok daha yüksek” şeklinde konuşuyor.

Jeffrey Gundlach: Hisse senetlerine para akışı mantıklı değil

 

Wall Street’teki tahvil savaşının ardından 2024’te ne olacak?

 

BofA: Tahvillerde ralli hisse senedi piyasalarına zarar verir

 

Citi’den ABD’ye tahvil uyarısı: Yatırımcının sabrı tükeniyor

 

S&P Global: Düşen tahvil getirileri faiz artırımına kapı aralayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR15 Aralık 2023 16:13

    HAYDUTLAR "batacak, yanacak, kahrolacak!" USA, İsrail, İngiltere inşallah paramparça olacak, acı ve gözyaşı onların hayatı olacak. Nerede TERÖRİST var onların destekçisi bu hainler, neden çünkü kendilerinden başkasını "İNSAN" olarak görmüyorlar.