E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon borsasında sert düşüş---

Japon borsasında sert düşüş

Japon borsasında sert düşüş
02 Mayıs 2016 - 07:42 borsagundem.com

Japonya'da Nikkei endeksi günü yüzde 3.1 düşüşle 16 bin 147 puandan tamamladı.

Japonya hisseleri, yenin 18 ayın en yüksek seviyesi civarında tutunması ile birlikte, Asya hisselerindeki düşüşlere öncülük ederken, ham petrol ve bakır geri çekildi. Aralarında Çin, Hong Kong ve Singapur'un da bulunduğu birçok Asya piyasası Emek Bayramı nedeniyle kapalı. Japonya piyasası Cuma günü tatil nedeniyle kapalıydı.  

Japonya'da Nikkei endeksi günü yüzde 3.1 düşüşle 16 bin 147 puandan tamamladı.

Topix Endfeksi ise yenin küresel finans krizinden bu yana en keskin iki günlük yükselişinin ardından,yaklaşık %3,5 düştü. 5 haftadır gerileyen Topix endeksinde düşüş son 11 ayın en yüksek oranında gerçekleşti. Avustralya'da bankacılık hisseleri, Westpac Banking Group' Corp.'un karının beklentilerin altında kalmasının etkisi ile düşüşlere öncülük etti. Yeni Zelanda doları önemli para birimlerindeki düşüşlere öncülük ederken, Güney Kore wonu en kötü performans gösteren para oldu. Bakır vadelileri ABD'de, son bir yılın en büyük aylık kaybını gerçekleştirmesinin ardından ger çekildi. Petroli Irak'ın petrol ihracatının rekor seviyeye yaklaşmasının OPEC üretimine ve küresel arz fazlasına ilişkin endişeleri güçlendirmesinin etkisi ile düşüşünü ikinci güne genişletti.

Borsa İstanbul yeni haftaya nasıl başlayacak

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ), ABD'de Fed'in Haziran ya da Temmuz ayında faiz artırımına gitme ihtimalinin azaldığı bir ortamda, beklenmedik bir şekilde teşviği artırmaktan kaçınmasının ardından, Nisan ayının son iki işlem gününde yaklaşık yüzde 5 değer kazandı. Zayıflayan dolar emtia fiyatlarının Nisan ayında 200'dan bu yana en hızlı artışını gerçekleştirmesine yardımcı olurken, küresel hisse senetlerinin Şubat ayında üç yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından gerçekleştirdiği sıçrama, ekonomik verilerin ve şirket karlarınıon yatırımcı güvenini artırmakta fazla etkili olamamasının ardından tekliyor.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. yatırım strateji müdürü Shane Oliver, "Hisse senedi piyasasında kısa vadede volatilitenin yüksek kalmasını bekliyoruz," dedi ve "BOJ'un yakın zamanda daha fazlasını yapamaması, enflasyon beklentilerindeki tüm kazanımların yaybedilmesi riskini getiriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Asya piyasası bugün kapalı!

ABD'de Cuma günü açıklanan verilere göre, tüketici harcamaları Mart ayında ekonomistlerin tahmininden daha az arttı ve bu durum, ABD ekonomisinin en büyük parçası olan tüketimde son bir yılın en zayıf çeyreğinin bir özerini yansıttı. ABD'de bugün Nisan ayı imalat sanayi göstergesi açıklanacak. Çin'de haftasonu açıklanan veriler, imalat sektörünün geçen ay istikrar kazandığını gösterdi. İrlanda, Rusya ve Üngiltere piyasaları da bugün tatil nedeniyle kapalı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12.18'de yüzde 1.6 geriledi. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 3.6 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)