E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere Merkez Bankası faiz artırdı---

İngiltere Merkez Bankası faiz artırdı

İngiltere Merkez Bankası faiz artırdı
22 Haziran 2023 - 14:15 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5’e yükseltti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), öngörülenden daha inatçı olmaya devam ettiğini belirttiği enflasyon ile mücadele için faizi analist beklentilerinin üzerinde artırdı.

Banka, politika faizini 50 baz puan yükselterek yüzde 4,50'den 5,00'a çıkardı. Analistler ise faizin 25 baz puan artırılmasını bekliyorlardı. Bununla birlikte piyasalar sabah saatlerinden bu yana BoE'nin faizi 50 baz puan artıracağını fiyatlıyorlardı.

Faizin 50 baz puan artırılması kararı 2'ye karşı 7 oy ile alındı. Para Politikası Komitesi üyelerinden Silvana Tenreyro ve Swati Dhingra faizin yüzde 4,50'de sabit tutulması yönünde oy verdiler.

Para Politikası Komitesi yaptığı açıklamada, "Son veriler enflasyon sürecinde daha fazla inatçılık olduğu gösterdi. Yurti içi fiyatlarda ikinci tur etkiler ve ücret gelişmelerinin kaybolmalarının ortaya çıktıkları süreden daha uzun sürmeleri büyük olasılık" ifadelerine yer verdi.

BoE Başkanı Andrew Bailey, faiz kararına ilişkin olarak Maliye Bakanı Hunt'a gönderdiği mektupta da, "Para Politikası Komitesi, enflasyonu orta vadede yüzde 2 hedefine sürdürülebilir şekilde döndürmek için ne gerekiyor ise yapacak" dedi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını yükseltti

 

İngiltere Merkez Bankası faizi 25 baz puan artırdı

 

İngiltere Merkez Bankası tahvil satacak

 

İngiltere Merkez Bankası günlük tahvil alım kapsamını genişletiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Lale22 Haziran 2023 16:19

    Nas var nas, nasıl faiz artirirsiniz? Dur ya o Müslüman ülkelerde seçim öncesi atılan bir yalandı sadece