E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİkinci dalga dipten alma fırsatı mı?---

İkinci dalga dipten alma fırsatı mı?

İkinci dalga dipten alma fırsatı mı?
16 Haziran 2020 - 11:44 borsagundem.com

Kovid-19 vakalarının tekrar artması borsalarda endişeleri arttırırken düşen hisseler uzmanlara göre dipten alım fırsatı yaratıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar ABD’deki yeni kovid-19 vakaları nedeniyle geçtiğimiz haftayı düşüşle geçirdi. Fakat analistler bunun geri çekilmek için bir neden değil yeni bir satın alma fırsatı olduğunu belirtiyor.

Yeni korona virüs vakaları sağlık sisteminde ciddi bir sorun oluşturmadığı ve insanlar tekrar evlerine dönmediği müddetçe borsalarda keskin geri dönüş fırsatı devam ediyor. ABD merkezli yatırım bankası Evercore’un araştırma şirketi Evercore ISI’ın Kıdemli Baş Yöneticisi Dennis DeBusschere piyasaların ciddi derecede yatay seyredeceğini ve bunun yeni portföy oluşturmak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Yatay hareket portföy belirleme fırsatı

Marketwatch’un haberine göre Baş Yönetici, “Önemli bir ikinci korona virüs dalgası varlık fiyatlarını aşağı doğru hareket ettirmeye devam edebilir. Fakat aşı çalışmaları devam ediyor. Ekonominin yeniden açılması ile yeni vaka sayısının artması ve ABD çapında hastaneye kaldırılanların sayısında çok sınırlı bir ilişki var” dedi. DeBusschere yatırımcılara dipten alma fırsatını değerlendirmelerini tavsiye ediyor.

DeBusschere’in tezini destekleyen bazı veriler de mevcut. Evercore araştırması ABD’nin bütün eyaletlerinde yoğun bakım ünitelerinde kapasitenin yeterli ollduğu görülüyor. Yine de bu kapasitenin ileriki aşamalarda yetersiz kalması mümkün olabilir. Firma ayrıca yaz sonunda 1 ila 1,5 trilyon dolar aralığında bir finansal yardım paketinin devreye girebileceğini öngörüyor.

Baş Yönetici kısa vadeli beklentilerinde “Volatilitenin yukarıda tutulması risk oluşturuyor ve borsaların yakın süreçte şiddetli derecede yatay seyretmesine neden oluyor” görüşlerine yer verdi.

Bu yatırımcıların farklı değişkenler arasında dönmesi anlamına gelebilir. DeBusschere’in ifadelerine göre yatırımcılar kazanç kalitesine göre riskli stratejilerden risksiz yatırım araçları arasında rotasyon yapmasına neden olabilir.

Evercore’un araştırmasına göre ekonomik iyileşmeye yönelik portföylerin gelecek aylarda karantinaya yönelik korumacı portföylere oranla daha iyi performans göstermesi çok daha olası gözüküyor

Borsada yükselişi kaçıranlar için yeni fırsat

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Küresel petrol arzında düşüş

 

Borsa güne sert yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Haziran 2020 16:29

    ikinci dip asla ve asla olmaz.borsalar bulundukları rakamdan ikiye katlayacaktır.yılsonu bist 250 000 rahat olur.

  • Acemi Uzaylı 28 Temmuz 2020 01:47

    Finans piyasalarında ASLA VE ASLA diye bir terim Söz konusu bile olamaz. Yaşayacağız ve göreceğiz neler olacağını. Benim tahminim ise ikinci dipten sonra çok daha uzun bir yatay seyir. Yani finansal toparlanma bu sefer 2-3 ay içinde olmayacak aksine 6-12 ay sürebilir

  • Hakan25 Temmuz 2020 00:22

    250bin az olmuş, 500 bin