E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yükselişi kaçıranlar için yeni fırsat---

Borsada yükselişi kaçıranlar için yeni fırsat

Borsada yükselişi kaçıranlar için yeni fırsat
16 Haziran 2020 - 09:57 borsagundem.com

Mart ayı dip seviyesinden itibaren devam eden güçlü rallinin sekteye uğraması rallinin dışında kalan yatırımcılar için fırsat oldu. Yeni yatırımcıların girişiyle rallinin yeniden hızlanması bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz perşembe günü mart ayından itibaren süregelen yükselişine ara verdi. Endekseler ABD Merkez Bankası'nın öngörüleriyle birlikte ekonomideki gerçekle yüz yüze kalırken analistler bu düşüşün rallinin dışında kalan bazı yatırımcıları borsaya daha fazla çekeceğini öngörüyor.

Marketwatch’un haberine göre Mart ayı yükselişini kaçıran birçok yatırımcı ABD’deki ikinci korona virüs dalgası endişelerine rağmen geride kalma korkusuyla hareket ederek borsalardaki satışı lehine kullanmaya çalışıyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Natixis’in Küresel Baş Stratejisti Esty Dwek düşüşle beraber borsaya giren yatırımcılar için, “Psikolojik olarak bu çok daha iyi bir giriş noktası. Ralliyi birçok kişi kaçırmıştı. Çok az sayıda insan dibi görebilmişti” ifadelerini kullandı.

Yeni yatırımcılar ralliyi hızlandırabilir

Piyasadaki bu yeni hareket borsaların yükselmesine neden olabilir. Aynı zamanda bu durum yeni kazanımların zeminini biraz daha zayıf hale getirebilir. Zira profesyonel yatırımcılar ABD’deki ekonomik büyüme beklentilerindeki ve korona virüs sonrası ekonomideki şekillenmedeki belirsizliğe rağmen borsadan kâr elde etmeye çalışacaktır.

Aslına bakılırsa birçok kurumsal yatırımcı ve varlık yöneticisi bu belirsizlikler nedeniyle mart ayı sonrasındaki geri dönüşün dışarısında kalmıştı. Fakat hisselerdeki ve şirket tahvillerindeki alım baskısı yatırımcılar için güçlü bir dürtü oluşturmuş ve temkinli yatırımcıları dahi cezbetmişti.

S&P 500 endeksi mart ayından bu yana %36 oranında yükseliş göstermiş fakat Perşembe günkü %5,9’luk düşüşün ardından endeks hafta boyunca %4,8 değer kaybetmişti.

Global piyasalarda toparlanma yaşanmakta

 

Yabancı yatırımın düşüşü gelişmekte olan piyasaları vuracak

 

Fed Başkanı Powell'ın sunumu önemli

 

Teknoloji hisseleri yükselir, enerji düşer

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yüz Bin16 Haziran 2020 19:36

    Ahahaha yeni ralli ve yeni yatırımcı yoook o kadar kolay değil o yerli yerli bir yere kadar getirdi borsayı bundan sonra yabancı geldi geldi gelmedi elveda 100 binler şarkısına başlayın.

  • BORSACI16 Haziran 2020 19:13

    hiç prim yapmayan hissler var .

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Haziran 2020 13:34

    bizlerde çok keriz tabiri küçük yatırımcı altın, döviz ve ev ile arsalarını bozmuşlar 1 000 000 adet yatırımcının daha borsaya gireceğini avcılar beklemektedir.

  • Kaçkar KAPLANI16 Haziran 2020 13:26

    Ben karamsarım. Kesinlikle yüksek miktar sermaye ile yada sermayenin %50 sinden fazlası ile borsaya girilecek zaman değil.

  • Hasanby16 Haziran 2020 15:55

    Birkaç tane Bir lira cıvarında  degeri olan hisse aldım. Kaybetsem üzülmem diyeceğim cinsten. Eğlence olsun