E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHakan Atilla izne ayrıldı, yeni iddialar kulislere yayıldı---

Hakan Atilla izne ayrıldı, yeni iddialar kulislere yayıldı

Hakan Atilla izne ayrıldı, yeni iddialar kulislere yayıldı
05 Mart 2021 - 19:18 borsagundem.com

Borsanın en başarılı başkanı olarak tarihe geçen Hakan Atilla’nın iki hafta izne ayrılması kulislerde yeni iddiaları gündeme getirdi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’nın iki hafta yani 26 Mart’ta gerçekleştirilecek genel kurul toplantısına kadar izne ayrılması kulislerde yeni iddiaları gündeme getirdi. Göreve geldiği 2019 yılından bu yana büyük projelere imza atan borsanın en başarılı başkanı olarak tarihe geçen Atilla’nın, görevine devam edip etmeyeceği genel kurul toplantısında netleşecek.

Borsagundem.com’un edindiği bilgilere göre Hakan Atilla’nın istifası ya da azli yönündeki iddialar doğru değil. Ancak genel kurul toplantısında Hakan Atilla’nın devam edip etmeyeceği karara bağlanacak.

Türkiye'nin son dönemde geliştirdiği önemli isimlerden olan Hakan Atilla, Halkbank davasında ülkemizi savunan ve doğruları söylese bile ABD'de hapis cezası verilen bir kahraman olarak biliniyor.

BAŞARILARLA DOLU BİR DÖNEM

Hakan Atilla görev yaptığı dönemde Borsa İstanbul’da tarihi rekorlar kırıldı. Tüm piyasalarda en yüksek işlem hacmine ve en yüksek endeks değerlerine ulaşıldı. Borsa İstanbul’un güçlü operasyonel performansı, rekor finansal sonuçlar elde etmesini sağladı. Borsa İstanbul’un faaliyet gelirleri, 2,5 milyar TL’ye ulaşırken, net kâr ise geçen yıla göre yüzde 43 artış göstererek 1,4 milyar TL’yi aştı. Bu sonuçlarla Borsa İstanbul, tarihinde yeni bir rekora daha imza attı. Borsa’nın solo net kârı ise bir önceki yıla göre yüzde 127 düzeyinde artış gösterdi. Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı yüzde 64 artarak 2 milyona ulaştı. 2020 yılında Borsa İstanbul’da toplam 1,1 milyar TL büyüklüğünde halka arz gerçekleştiren 8 şirket kota alındı, 1.254 borçlanma aracı ihraç edilerek yaklaşık 200 milyar TL kaynak sağlandı.

Türev piyasalarda akşam seansı uygulaması, yurtdışı piyasalarla olan zaman uyumunun artırılması hedefiyle devreye alındı ve endeks vadeli işlem sözleşmeleri akşam seansında işlem görmeye başladı. Şirketlerin ve yatırımcıların kur riskini yönetmeleri amacıyla esnek vadeli türev ürünler işleme açıldı. Kıymetli Madenler Swap Piyasası devreye alınarak swap işlemlerinin kapsamı genişletildi.

HAKAN ATİLLA KİMDİR?

1970 yılında Ankara’da doğan Mehmet Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1995 yılında Halkbank AŞ’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı.

Atilla daha sonra Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlüklerinde Uzman, Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürü, Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri’nde Daire Başkanı, Halk Yatırım’da Denetim Kurulu üyesi, Halk Emeklilik’te Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkbank Makedonya Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Mehmet Hakan Atilla 2011-2018 yılları arasında Halkbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de üstlendi.

ABD’de Halkbank davasıyla ilgili suçsuz yere 28 ay hapis yatmak zorunda kalan Atilla, yurda döndükten sonra 21.10.2019 tarihinde Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.