E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGundlach: Hisse senetleri düşebilir---

Gundlach: Hisse senetleri düşebilir

Gundlach: Hisse senetleri düşebilir
04 Mayıs 2023 - 12:46 borsagundem.com

Tahvil Kralı olarak da bilinen Jeffrey Gundlach, resesyon ihtimalinin hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu söylüyor ve borsalarla ilgili endişeli olduğunu itiraf ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de piyasalar Fed’in son faiz artırım kararı sonrası olumlu bir geleceğe ikna olmuş değil. DoubleLine Capital'den Jeffrey Gundlach da benzer bir fikirde. Gundlach, resesyon olasılığının hiç olmadığı kadar yüksek olduğu noktasında yatırımcıları uyarıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘Tahvil Kralı’ olarak da bilinen Jeffrey Gundlach, Fed’in 25 baz puanlık son faiz artırım kararının resesyon olasılığını oldukça artırdığını ve Fed’in son artışının ardından faiz oranlarını tekrar yükseltmeyeceğini düşündüğünü ifade ediyor.

Yeni faiz artışı düşük ihtimal

Bloomberg’den Brandon Sapienza'nın haberine göre, Gundlach, Fed'in gösterge faiz oranını çeyrek puan artırma kararı ve sıkılaştırma döngüsünde bir duraklama sinyali vermesinin ardından Çarşamba günü CNBC'ye verdiği bir röportajda, “Resesyon ihtimali şu anda oldukça yüksek” dedi.

DoubleLine Capital kurucu ortağı Gundlach, resesyon ihtimalini artıran etkenler arasında, Mart 2022'den bu yana Fed'in kümülatif oran artışlarını ve 'daha fazla düşüşe geçmesi' nedeniyle mevcut kredi daralmasını gösterdi.

Borsalarda yön aşağı

Tahvil yatırımcıları, Çarşamba günü Haziran ayında bir faiz artırımı için kısa süre de olsa yüksek olasılık görseler de, en olası sonuç olarak oran artışlarının duraklatılmasında karar kıldılar. Aynı zamanda tahvil yatırımcıları hala yıl sonuna kadar Fed’in faiz indirimine gideceğini fiyatlıyor.

Ayrıca hisse senedi piyasasıyla ilgili endişelerini de dile getiren Gundlach, S&P 500 Endeksi’nin bir işlem aralığında takılıp 4200-4300 puan aralığını aşmaya çalıştıktan sonra düşeceğinden şüphelendiğini ifade ediyor. Gundlach: “Şüphem, yönün aşağı olduğu şeklinde” diyor.

Jeffrey Gundlach: Faizleri anlamak için tahvilleri dinleyin

 

Gundlach: FED sonrası borsalar terse dönecek

 

Gundlach: Fed kontrolü kaybetti

 

FED’in faiz kararıyla kazananlar ve kaybedenler

 

Hisse senedi boğaları 'şahin duraklama'dan memnun değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • lodos04 Mayıs 2023 23:53

    ülkeyi borç batağına soktu hayalleriyle ama beceri yok

  • Kaçan Grup04 Mayıs 2023 14:24

    american hisse senetleri düşebilir. türk hisse senetleri ise garanti düşecek.

  • xyz04 Mayıs 2023 16:39

    Bizim borsa asla düşmez.bizim kemal kılıçtaroğlu 300 milyar dolar getirmiş bunları bize altın olarak dağıtacaklarmış her ay.

  • Bir Yatırımcı04 Mayıs 2023 13:29

    Lütfen bu başlığı hangi ülke ise onu yazın.. Sanki ülkemizde borsa düşecekmiş gibi anlaşılıyor. Zaten sancılı bir süreçteyiz.

  • Ccli04 Mayıs 2023 14:28

    Çok doğru başlıkları atan kişi dikkat etmeli.