E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman uyardı! Borsalarda düşüş olabilir---

Goldman uyardı! Borsalarda düşüş olabilir

Goldman uyardı! Borsalarda düşüş olabilir
19 Haziran 2020 - 10:08 borsagundem.com

ABD-Çin gerginliğinin tekrardan tırmanması Çin’de faaliyet gösteren ABD’li şirketlerin borsalardaki yönünü aşağıya çekecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsaların son rallisinde Çin’de aktif olarak faaliyet gösteren ABD şirketleri hızlı yükselirken Goldman Sachs bankasına göre ABD-Çin arasında gerginliğin artması bu durumun tersinin oluşmasına neden olabilir.

Bankanın David Kostin liderliğindeki stratejistlerine göre Çin’in büyük şirketlerinden oluşan sepet borsaların dip yaptığı Mart ayından itibaren S&P 500 endeksinden %15 oranında daha iyi performans gösterdi.

Stratejistlere göre yatırımcılar dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki gerginlik yerine Çin’in ekonomik toparlanmasına odaklanmalı.

Çin’de aktif olarak faaliyet gösteren ABD’li şirketlerin borsa performansı mevcut risklere rağmen iyi giderken ABD’de yaklaşan başkanlık seçimiyle birlikte aşağı yönlü riskler arttı.

ABD Başkanı Donald Trump geçen gün Mayıs ayında önce ABD Senatosunda, ardından da Temsilciler Meclisi’nde onaylanarak Beyaz Saray’da imzasına sunulan Çin yönetimi altında olan Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik insan hakları ihlallerini kınayan ve bazı Çinli yetkililere de yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını imzaladığını açıkladı.

BlackRock Inc. strateji biriminin yöneticisi Kate Moore, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "Şu noktada hiç kimse, analistler, şirketler, stratejistler, portföy yöneticileri 2020, 2021 için düzgün kar tahminleri yapamıyor. Ekonomi ve tüketim kalıpları üzerinde birçok yanlış fiyatlama deneyimliyoruz ve bunu tahmin etmek oldukça zor." dedi.

Borsa İstanbul haftayı kazançla kapama çabasında

Küresel borsalarda yükseliş hedefi

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde yön yukarı

Hisse ve diğer varlık gruplarında yataylaşma var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)