E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda yükseliş hedefi---

Küresel borsalarda yükseliş hedefi

Küresel borsalarda yükseliş hedefi
19 Haziran 2020 - 09:58 borsagundem.com

Dünya borsaları haftanın son işlem gününü kazançla bitirmek istiyor. İkinci dalga endişeleri ve jeopolitik risklerse borsalardaki gidişatı zorlaştırıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İçerisinde bulunduğumuz haftaya damgasını vuran salgının ikinci dalgası haberlerinin yarattığı korkunun ardından yatırımcılar haftayı kayıplarını telafi ederek yükselişle bitirmeyi hedefliyor. Doların küresel piyasalardaki görünüşünde ise yükseliş var.

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde cuma günü yatay seyir gözlemlenirken Wall Street endeksleri Avrupa borsalarına göre sınırlı da olsa daha olumlu görünüm içeriyor. Asya endekslerinde ağırlığı düşük bir seans gününün ardından karışık bir performans seyrediliyor. ABD Hazine tahvilleri yatay seyirde ilerliyor. ABD Batı Teksas petrollerinin 39 doları geçtiği haftanın son seans gününde ham petrol fiyatları tekrar yükselişe geçti.

Yatırımcılar virüsün ikinci dalgasının olası etkilerinin ekonomideki iyileşme sürecine etkilerini değerlendiriyor. ABD Merkez Bankası (FED) ve hükümetlerin ekonomiyi canlandırma planlarının ikinci dalgayla birlikte etkisini kaybetme ihtimali göz önünde bulunduruluyor. ABD’nin Florida eyaletinde yeni vaka sayıları geçen haftanın ortalama seviyesinin üzerinde ve Teksas eyaletinde virüs nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı yeni bir rekor kırdı.

Tüm hızıyla süren ABD-Çin gerilimi de piyasaları etkileyen bir diğer jeopolitik faktör. ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz gün Çin’le ilişkilerin tamamen ayrılabileceği bir planın takip edilebileceğini söyledi.

BlackRock Tematik Stratejiler Birimi Baş Yöneticisi Kate Moore Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Bu noktadan itibaren hiçbir analist, şirket, stratejist ya da portföy yöneticisi 2020 ve 2021’deki kazançlar konusunda iyi bir tahmin yürütemez. Ekonomide oldukça ciddi bir yanlış yerleşim ve tüketim modeli tecrübe ediyoruz ve bunu tahmin etmek oldukça zor” ifadelerine yer verdi.

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde yön yukarı

 

Borsa İstanbul haftayı kazançla kapama çabasında

 

Ekonomilerin kapanmayacağı beklentisi endeksleri canlı tutuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)