E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs S&P 500 hedefini yükseltti---

Goldman Sachs S&P 500 hedefini yükseltti

Goldman Sachs S&P 500 hedefini yükseltti
18 Aralık 2023 - 12:40 borsagundem.com

Goldman Sachs stratejistleri tarafından yayınlanan raporda, "Hisse senetleri zaten olumlu ekonomik aktiviteyi fiyatlıyordu, ancak şimdi daha da sağlam bir görünümü yansıtıyor" değerlendirmesi yapıldı.

Goldman Sachs Group stratejistleri, S&P 500 için 2024 hedeflerini yukarı yönlü revize ettiler

David Kostin liderliğindeki ekip, Fed'in geçen hafta güvercin bir tavır sergilemesinin, tüketici fiyatlarındaki düşüşle birlikte, reel getirilerin düşmesini sağlarken hisse senedi değerlemelerini destekleyeceğini yazdı.

Yayınlanan raporda, "Hisse senetleri zaten olumlu ekonomik aktiviteyi fiyatlıyordu, ancak şimdi daha da sağlam bir görünümü yansıtıyor" değerlendirmesi yapıldı.

Kostin, S&P 500'ü gelecek yılın sonunda 5.100 puanda görerek, 2024'te yeni bir zirve bekleyen Bank of America Corp. ve Oppenheimer Asset Management gibi Wall Street meslektaşlarına katıldı. Goldman stratejisti, Kasım ayı ortasında öngördüğü 4.700 seviyesinden tahminini neredeyse %9 oranında yükseltti.

Kostin, ekonomik faaliyeti ve şirket karlarını artırması beklenen daha gevşek finansal koşullar sayesinde 2024'te yıllık %5'lik kazanç tahmininin çok kötümser olma riskinin de bulunduğunu söyledi. Stratejist daha önce ekibinin S&P 500'ün 2023'te kâr artışı göstermeyeceği tahmininde haklı olduğunu, ancak endeksin bu yıl yükselmeyeceğini söylemekle yanıldığını söylemişti.

Faiz oranları yükselirken bu yıl para piyasası fonlarına 1,4 trilyon dolar aktığını ve bunun ABD hisse senetlerine akan 95 milyar dolardan çok daha yüksek olduğunu belirten Kostin, "Faizler düşmeye başladıkça, yatırımcılar nakit varlıklarının bir kısmını hisse senetlerine yönlendirebilir" dedi.

S&P 500'den ikinci en iyi kasım ayı

 

Wells Fargo'dan S&P 500 tahmini

 

Deutsche Bank'tan S&P 500 endeksinde yükseliş öngörüsü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)