E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGaranti Yatırım'dan borsada 2024 beklentileri ---

Garanti Yatırım'dan borsada 2024 beklentileri

Garanti Yatırım'dan borsada 2024 beklentileri
03 Ocak 2024 - 16:56 borsagundem.com

Garanti BBVA Yatırım yayımladığı 2024 strateji raporunda "BIST100 beklentimiz, yüzde 54 potansiyele işaret etmekte ve bunun yüzde 26’sı çarpan büyümesi. BIST’te sağlam şirketlerin olumlu ayrışacağı bir dönem bizi bekliyor." diye yazdı.

Garanti BBVA Yatırım 2024 strateji raporunu yayımladı.Yayımlanan raporda baz senaryolarının yüzde 45 yıl sonu TÜFE ve 42 seviyesinde yıl sonu dolar/TL ’yi içerdiğini belirtti.

Raporda “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın sinyalini verdiği gibi para politikasında sıkılaştırma sürecini yılın ilk ayında sonlandıracağını, ancak sıkı duruşunu yıl boyunca koruyacağını öngörüyoruz” denildi.

BIST100 BEKLENTİSİ

Bloomberght'de yer alan habere göre, söz konusu raporda “Artan döviz rezervleri, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve TL’nin reel getiri sağlaması gibi etkenlerle Türk Lirası’nda reel değer artışı bekliyoruz. BIST100 beklentimiz, yüzde 54 potansiyele işaret etmekte ve bunun yüzde 26’sı çarpan büyümesi, yüzde 28’i ise kar artışından gelmektedir. BIST’te 2024’te sektör ve şirket seçiminin önem kazanacağı, temel göstergeleri sağlam şirketlerin olumlu ayrışacağı bir dönem bizi bekliyor. Bankacılık, havacılık, gıda perakendesi ve telekom beğendiğimiz sektörler arasında yer alırken, beyaz eşya ve otomotiv ise bir miktar geri kalmasını beklediğimiz sektörler” ifadeleri kullanıldı.

Garanti'den 2023'ün ilk 9 ayında 57,6 milyar TL konsolide net kar

 

Yükselen borsalarda yatırımcının yol haritası

 

Borsa İstanbul'da 2024 için yabancı yatırımcı beklentisi güçlü

 

Borsada zirve beklentisinin 12 nedeni

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)