E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFTX’i batıran adamdan 9 soruya cevap---

FTX’i batıran adamdan 9 soruya cevap

FTX’i batıran adamdan 9 soruya cevap
01 Aralık 2022 - 11:32 borsagundem.com

Kripto dünyasının en çok konuştuğu isim Sam Bankman-Fried, FTX’in iflasının ardından basının önüne çıkmaktan çekinmiyor. Eski milyarder bir hafta içerisinde katıldığı üç röportajda kendisine yöneltilen suçlamaları cevaplandırdı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried kripto imparatorluğunun iflasına rağmen sessiz kalmıyor. Çok sayıda federal soruşturmanın konusu olan ve yıllarca sürmesi muhtemel davalarla karşı karşıya kalan FTX kurucusu eleştirmenlerle doğrudan yüzleşmeyi ve medyanın karşısına çıkmayı seçti.

Bir hafta önce Axiox’a ve bir sosyal medya gazetecisi olan Tiffany Fong’a röportaj veren Bankman-Fried geçtiğimiz gün de New York Times’ın DealBook Zirvesi’ne video konferans yöntemiyle katıldı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre benzeri sorunlarla karşılaşan CEO’lar genellikle avukatlarının tavsiyesini dinleyerek sessiz kalmalarıyla bilinir. Ancak Bankman-Fried FTX’e ilişkin açıklamalar yapmaktan çekinmiyor ve kurucusu olduğu şirkete ilişkin yaygın anlatıları değiştirmeye çalışıyor.

Bankman-Fried geçtiğimiz hafta yayınlanan röportajında da 100 bin dolar parasının kaldığı, tek bir kredi kartı kullandığı gibi oldukça sansasyonel açıklamalarda bulunmuştu. Eski kripto milyarderinin FTX’e ilişkin açıklamaları da alışılmışın dışında ve filtresiz bir konuşma dilini içeriyor. MarketWatch’un haberinde Bankman-Fried’ın son iki röportajından dikkat çeken 9 ifadeye yer verildi:

1. FTX bir Ponzi şeması mıydı?

Bankman-Fried, Çarşamba günü DealBook Zirvesi'nde bir dolandırıcılık amacı gütmediğini vurgulayarak "Bir görevim vardı. Açıkçası, bu konuda iyi bir iş çıkaramadım. Açıkçası, çok fazla hata yaptım, tekrar yapmak için her şeyi vereceğim şeyler. Hiç kimseyi dolandırmaya çalışmadım. Bunu gelişen büyüyen bir iş olarak gördüm ve bu ay olanlardan dolayı şok içerisindeyim” açıklamasında bulundu.

2. Alameda FTX’in kumbarasını yağmaladı mı?

Alameda Research’ü kurtarmaya çalışırken FTX’i batırdığı iddia edilen Bankman-Fried kripto fonu ile FTX arasındaki bağı açıklarken “Fonları bilerek birbirine karıştırmadım. Fonları birbirine karıştırmaya çalışmıyordum” ifadelerine yer verdi. Eski kripto milyarderi konuyla ilgili gelen takip sorularına verdiği cevapta, “Alameda’yı ben yönetmiyordum. Neler olup bittiğini bilmiyordum” dedi.

3. FTX müşteri fonları Alameda tarafından nasıl kullanıldı?

Bankman-Fried bir hafta önce verdiği Tiffany Fong röportajında, “Birçok şeyin dağınık bir kombinasyonuydu. Farkında olmam ve daha dikkatli olmam gereken birçok şey vardı” ifadelerine yer verdi.

4. Avukatlarla arası nasıl?

Bankman-Fried Fong röportajında avukatlarla olan ilişkisine değinerek, “Bana söyledikleri ilk şey ‘Sam Bir daha asla ‘Batırdım’ gibi şeyler söylemeyeceğine söz vermelisin’ oldu. Ben de onlara *** gitmelerini söyledim. Ne hakkında konuştuklarını bildiklerini bile sanmıyorum” ifadelerine yer verdi.

5. FTX gerçekten de Bankman-Fried’ın ‘kişisel derebeyliği’ miydi?

Axios röportajında Bankman-Fried, “Çıkar çatışmalarını yönetmekten sorumlu olan kişinin benden başka biri olmasını dilediğim bir boyut kesinlikle vardı” açıklamasında bulundu.

6. Gazetecilerle konuşmak hakkında ne düşünüyor?

Bankman-Fried, Fong röportajında, “Sıkıcı bir hikaye satmaz. Ve bu yüzden, bana mümkün olan en kışkırtıcı sorular gibi sormaya çalışacaklar. Bilirsiniz işte, her şey olduğu gibidir, ama sanki olup bitenler biraz sapkınlık gibi aktarılır” dedi.

7. Fonları FTX’ten Alameda’ya taşıyan gizli bir tünel var mıydı?

Bankman-Fried, Fung’a verdiği röportajda “Ben nasıl kod yazıldığını bile bilmiyorum. Sistemin içerisinde bir arka kapı inşa edemezdim. Sistemi bile zar zor kullanabiliyordum” ifadelerine yer verdi.

8. Neden sadece Bahamalar’daki insanların paralarını çekmelerine izin verdi ve diğerlerine izin vermedi?

Eski kripto milyarderi Fung röportajında, "İçinde çok fazla size kızgın insanın olduğu bir ülkede olmak istemezsiniz ve ülkenizi içinde çok sayıda öfkeli insanın bulunduğu bir ülkeye dahil edilmesini istemezsiniz" itirafında bulundu.

9. Cumhuriyetçilere para verdi mi?

Fung'a verdiği demeçte, "Tüm Cumhuriyetçi Parti bağışlarım gizliydi. Ama bu düzenleyici nedenlerden dolayı değildi. Gazeteciler Cumhuriyetçilere bağış yaptığınızda sizi çok fazla korkutur ve bununla uğraşmak istemedim" dedi.

FTX’in çöküşünden Bitcoin sorumlu tutulamaz

 

FTX CEO’su insanları böyle kandırmış!

 

MASAK'tan FTX kararı: Mal varlıklarına el konuldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)