E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed’in Mart’ta faiz indirimine gideceği beklentisi fazlasıyla iyimser olabilir---

Fed’in Mart’ta faiz indirimine gideceği beklentisi fazlasıyla iyimser olabilir

Fed’in Mart’ta faiz indirimine gideceği beklentisi fazlasıyla iyimser olabilir
05 Ocak 2024 - 12:40 borsagundem.com

Uzmanlar, Fed’in Mart ayında faiz indirimin gideceği beklentisinin fazlasıyla iyimser olabileceği konusunda uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi dirençli kalmayı sürdürüyor ve ‘yumuşak iniş’ senaryosu giderek güçleniyor. Fed faiz indirimi için yeşil ışık yakmış olsa da uzmanlar, bunun zamanlaması konusunda endişeli olmayı sürdürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, DoubleLine'dan Jeffrey Sherman, Fed'in Mart ayında faiz indirimine gideceği umutlarının fazlasıyla iyimser olduğunu söylüyor.

Mart ayı beklentisi iyimser

Bloomberg’den Emily Graffeo ve Scarlet Fu’nun haberine göre, DoubleLine Capital'den Jeffrey Sherman'a göre, Wall Street'in Fed'in Mart ayı başlarında faiz oranlarını düşüreceği yönündeki beklentileri oldukça erken bir zamanlamaya işaret ediyor.

DoubleLine Yatırımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeffrey Sherman, yaptığı açıklamada, “Bu aşamada çekirdek enflasyonun düştüğünü görüyoruz, gidişat doğru, ancak piyasa bunu kesinlikle Fed'in politikasını çok daha düşük bir orana çekerek normalleştireceği şeklinde yorumluyor” diyor ve ekliyor: “Bugün bunun bu kadar yakın bir zamanda, Mart gibi erken bir zamanda gerçekleşeceğini düşünmek biraz iyimser görünüyor.”

ABD Hazine tahvili getirileri dün, yatırımcıların Mart ayı faiz indirimi yönündeki bahislerini geri çevirmeleri, iş gücü piyasasının dirençli kalması ve Fed'in Aralık ayı toplantısına ilişkin tutanakların faiz oranlarının bir süre daha kısıtlayıcı seviyelerde kalabileceğini göstermesiyle yükseliş kaydetti. Yatırımcıların gevşeme döngüsünün başlamasını beklediği en erken dönem olan Mart ayında faiz indirimi ihtimali, bir önceki günkü yüzde 70'e kıyasla yaklaşık yüzde 64 seviyelerine düştü.

Resesyona riski hala mevcut

Sherman, özellikle enflasyon oranının yeniden alevlenmesi veya Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutmaya devam etmesi durumunda, resesyon söz konusu olduğunda, ABD ekonomisinin henüz tehlikeden çıkmadığının altını çiziyor. Sherman, Hazine tahvili getiri eğrisinin hala tersine döndüğünü ve bunun çoğunlukla resesyondan önce geldiğini ekliyor.

Sherman, “Bu yıla baktığınızda, resesyona ilişkin risklerin hala mevcut olduğunu ve sonuçta bunun aslında iş gücü piyasasının nasıl gelişeceğine bağlı olacağını düşünüyorum” diyor.

Sherman ayrıca, yatırımcıların çok fazla arz olmayan köşelerde getiri peşinde koştuğu ve kurumsal borçluların genel kredi ihraçlarındaki artıştan yararlandığı, ‘açgözlü’ bir kredi piyasası olarak adlandırdığı şeye de dikkat çekiyor. Sherman, “İşte burada sabrı ve ısrarı öğretiyoruz. ‘Açgözlülüğün tavan yaptığı’ alanların peşine düşmeyin ve konumlandırmanızın buna uygun olduğundan emin olun” diyor.

Geç gelen faiz indirimi FED rallisini engelleyebilir

 

FED’in faiz indirimlerine yatırımcılar nasıl hazırlanmalı?

 

Fed tutanakları: 2024'te faiz indirimi mümkün

 

FED’in yol haritasını veren 4 kilit gösterge

 

Güvercin FED borsalar için neden iyi haber?

 

Faiz artırımı ihtimali hala geçerli mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)