E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED Başkanı konuştu vadeli endeksler yükseldi---

FED Başkanı konuştu vadeli endeksler yükseldi

FED Başkanı konuştu vadeli endeksler yükseldi
18 Mayıs 2020 - 10:03 borsagundem.com

ABD vadeli endeksleri Jerome Powell’ın korona virüsün etkilerinin devam etmesini beklemesine rağmen ekonominin toparlanacağına dair güven verici konuşmasıyla yükseliş gösterdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street vadeli endeksleri ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından yükseliş gösterdi. Powell açıklamasında Amerikalıların zorlu bir yoldan geçeceği konusunda uyarsa da Kovid-19 krizinden ABD ekonomisinin güçlü çıkacağına dair güven verdi.

Saat 9:30 itibariyle Dow Jones vadeli endeksi %1,19 oranında 280 puan yükseliş gösterdi. S&P 500 vadeli endeksiyse %1,15 oranında 32,60 puanlık yukarı yönlü hareket gösterdi.

FED Başkanı güven verdi

ABD televizyon kanalı CBS’te yayınlanan programda konuşan Powell ABD ekonomisinde iyileşme sürecinin zaman alabileceği ve aşı olmadan tam olarak iyileşmenin gerçekleşmeyeceği konusunda uyardı.

Jerome Powell aşırı sosyal mesafe önlemlerinin sınırlandırılmasıyla birlikte ekonomide yakın zamanda bir geri dönüşün gerçekleşmesi konusunda umutlu olduğunu belirtti. Powell ikinci bir dalganın gelmesi durumunda dahi ekonominin güçlü kalmaya devam edeceğini ifadelerine ekledi

FED Başkanı, ABD’de işsizlik rakamlarının en fazla %25’e kadar yükseleceğinin altını çizdi. Büyük Buhran döneminden beridir en yüksek seviyelerde beklenilen işsizlik oranlarına rağmen ABD’de ikinci bir buhranın gerçekleşmeyeceğini belirtti.

“Uzun vadede hatta orta vadede Amerikan ekonomisinin aksine hareket etmek istemezsiniz” ifadelerinde bulunan Powell’ın konuşmasının ardından vadeli endeksler hızlı bir biçimde yükseldi. Powell yılın ikinci yarısında geri dönüşün şekillenmeye başlayacağını sözlerine ekledi.

 

Küresel piyasalarda sıkışma devam ediyor

 

Global piyasalarda toparlanma var

 

Fitch: Türkiye'de fonlama krizi işareti yok

 

Borsa İstanbul, haftaya olumlu başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)