E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Başkan Yardımcısından faiz indirimi mesajı---

Fed Başkan Yardımcısından faiz indirimi mesajı

Fed Başkan Yardımcısından faiz indirimi mesajı
23 Şubat 2024 - 07:37 borsagundem.com

Enflasyon yavaşladığına ilişkin iyimser olduklarını ifade eden Fed Başkan Yardımcısı Jefferson, faiz indirimi konusunda temkinli olunması mesajı gerektiğini belirtti.

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson ve Guvernör Lisa Cook, Ocak ayındaki düşüşe rağmen enflasyonun hâlâ yavaşladığı konusunda iyimser olduklarını söylediler ancak borçlanma maliyetlerini düşürmeden önce enflasyonun yüzde 2 hedefine geri döndüğüne dair daha fazla kanıt istediklerini açıkça belirttiler.

Cook, Princeton Üniversitesi'ndeki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bir noktada, enflasyondaki düşüşün devam ettiği ve sürdürülebilir olduğuna dair güven arttıkça, değişen görünüm politika faizinde bir değişikliği gerektirecektir" dedi.

Jefferson, bu yıl faiz indirimlerinin muhtemel olduğunu kabul etti ancak yetkililerin, fiyat baskılarının azalmasına yanıt olarak faiz indirimlerini çok fazla düşürmemeye karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "Aşırı gevşeme, fiyat istikrarının yeniden sağlanmasında ilerlemenin durmasına veya tersine dönmesine yol açabilir" dedi.

Fed yöneticisi Waller'dan faiz indirimi yorumu

 

8 ay sonra bir ilk: TCMB faizi sabit bıraktı

 

FED tutanaklarından çıkan mesaj: Faiz indirimi yakın değil

 

Fed tutanakları, yetkililerin hızlı faiz indirimi konusunda endişeleri olduğunu gösterdi

 

Wall Street’te gündem yeniden faiz artışı senaryoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)