E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum, Bitcoin’i tahtından edecek---

Ethereum, Bitcoin’i tahtından edecek

Ethereum, Bitcoin’i tahtından edecek
14 Eylül 2022 - 09:17 borsagundem.com

Kritik bir süreçten geçen Ethereum kripto piyasalarının yeni kralı olmaya hazırlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum'un uzun zamandır beklenen yazılım güncellemesi başlıyor. Kripto para birimi sektörünün en büyüklerinden biri olan “merge” olarak adlandırılan bu güncellemenin tüm ekosistem üzerinde büyük bir etkisi olması bekleniyor.

Analistler, her şey yolunda giderse, Rus-Kanadalı milyarder Vitalik Buterin tarafından kurulan Ethereum'un, en değerli kripto para birimi olarak Bitcoin'i tahttan indirmesinin ve hatta resmi devlet yetkilileri tarafından benimsenmesinin mümkün olduğunu söylüyor. Ancak bir şeyler "yanlış" giderse, yakın geçmişte 2 trilyon dolar kaybeden kripto para piyasalarında daha büyük bir çöküşün yaşanması bekleniyor.

HANGİ AVANTAJI SAĞLAYACAK?

Peki bu yükseltme neden bu kadar önemli? Uzmanlar, yükseltmenin Ethereum'a sağlayacağı ana avantajın, kripto para biriminin enerji tüketimini azaltacağı gerçeği olduğunu söylüyor.
Tek başına bu özelliğin önemli bir fark yaratması bekleniyor.

Ethereum'u daha sürdürülebilir, kullanımı daha kolay ve daha dostane hale getirecek yeni değişiklikler, bir "çıkış yolu" olacağı için merkez bankaları tarafından bile bir dizi yaygın kabulü tetikleyeceğine inandıkları için kripto para birimi hayranlarını heyecanlandırıyor.

Bu arada, Ethereum'un ana rakibi Luna'nın “kripto kışı”na neden olan olağanüstü çöküşü ve Celsius ve diğer borç verenlerin iflas etmesi de kripto para ekosistemine olan güveni sartmaya devam ediyor.
Her şey yolunda giderse, Ethereum’un 2023'te gerçekleşmesi beklenen bir başka büyük güncelleme olan “Ethereum 2.0”a doğru yolculuğunda bir başka büyük dönüş yapacak.

Kurumsal yatırımcıların Ethereum'a ilgisi artabilir

 

Ethereum 2 ayın zirvesinde

 

Ethereum neden yükseliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik14 Eylül 2022 10:50

    Kumar makinasının değişmesi gibi.

  • Kastamonulu 14 Eylül 2022 10:04

    Bu pok anlamadım ben balığa gidiyom.

  • Mucise Reis : )14 Eylül 2022 09:37

    Hayır etmeyecek :D ...Kazım işlemlinde devrim olabilir. Bu gece 15 ine geçince takvimler 1-2-4-5-6 belirli saatlerde değişim başlayacak. Eteryumdan eteryum mu kazacağız ? :D kazım sistem mi değişi,yor? yaa senaryolar yerine olsun olana bakalım... enerjı kullanımı azalacak. yenılerı peşinden gelecek mı ? olsun sonra bakalım karışık gelecek konular yazdıkça :D