E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKurumsal yatırımcıların Ethereum'a ilgisi artabilir---

Kurumsal yatırımcıların Ethereum'a ilgisi artabilir

Kurumsal yatırımcıların Ethereum'a ilgisi artabilir
13 Eylül 2022 - 11:07 borsagundem.com

Bank of America’ya göre, uzun süredir beklenen Ethereum birleşmesi, kurumsal yatırımcıların ilgisini çekebilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarındaki çöküş sonrası yatırımcılar bir süredir tedirgin bir ihtiyatlılık içinde. Kripto paralardaki bu durgunluğu Ethereum birleşmesinin sonlandırması bekleniyor.

‘Merge’ yani birleşme, Ethereum'u enerji bakımından daha verimli hale getirecek bir ileri adım olarak kabul ediliyor. Bank of America araştırmacıları da aynı fikri paylaşıyor ve bu birleşmenin kurumların Etehereum’a olan ilgisini artırabileceğini söylüyor. Bu ilginin, Ethereum ile sınırlı kalmayıp tüm kripto para piyasalarına bir canlılık getirebileceği de düşünülüyor.

Kurumsal ilgi artabilir

Decrypt.co’dan Mat Di Salvo’nun haberine göre, Bank of America araştırmacıları, Ethereum'da bu hafta gerçekleşecek olan ve uzun zamandır beklenen yükseltmenin kurumsal ilgiyi hızlandırabileceğini söylüyor. Bank of America tarafından paylaşılan araştırma notunda, Ethereum kullanıcılarının stake etme yani varlıkları blockchain ağına rehin verme yeteneğinin büyük yatırımcıların Ethereum’a olan ilgisini artırabileceğini iddia ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum'un bu hafta yükseltmesini ya da bir başka deyişle ‘birleşme’sini (merge) tamamlaması bekleniyor. "Birleştirme" olarak bilinen yükseltme, Ethereum'u bir iş kanıtı (proof of mork) blok zincirinden bir hisse kanıtı (proof of stake) blok zincirine taşıyacak.

Madenciler yerine ‘doğrulayıcılar’

Bu yenilik, Ethereum’u madencilerden kurtararak, bunun yerine, ağı güvenli ve çalışır durumda tutmak için doğrulayıcıları kullanacak. Ethereum Foundation'a göre yükseltmenin Ethereum'u ‘yüzde 99 daha enerji tasarruflu’ hale getirmesi bekleniyor. Bank of America araştırmacıları ise bunun kurumların ilgisini çekebileceğini söylüyor.

Enerjide tasarruf

Bank of America analistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss, “Birleşme sonrası enerji tüketiminde yaşanacak önemli seviyedeki tasarruf, daha önce iş kanıtı (PoW) konsensüs mekanizmalarından yararlanan blok zincirlerde çalışan koinleri satın almaları yasak olan bazı kurumsal yatırımcıların Ethereum’u satın almalarını sağlayabilir” diyor.

İkili, paylaştıkları notta, Ethereum’u stake etmenin, eski yapıdaki ödünç verme ve borç alma uygulamaları yerine yeni yapının ‘doğrulayıcı olarak daha yüksek kaliteli bir getiri, yani daha düşük kredi ve likidite riski’ üretmeye imkan verecek olmasının da kurumsal ilgiyi artırabileceğini ekliyor.

Başka bir deyişle, kurumsal yatırımcıların, Ethereum tabanlı varlıkları riskli DeFi uygulamalarına ödünç vererek ve ödünç alarak getiri elde etmek yerine getiri elde etmek için Ethereum stake etmeye katılma olasılıkları çok daha yüksek görünüyor.

Daha yeşil bir ürün olacak

Ethereum'un hisse kanıtı yükseltmesinin Ethereum blok zincirini, kullandığı enerji miktarı nedeniyle sıklıkla eleştirilen Bitcoin gibi iş kanıtı kripto para birimlerinden daha yeşil bir ürün yapması bekleniyor.

Bitcoin ve şu an için Ethereum da, ağı güvende tutmak için iş kanıtı madenciliği kullanıyor. Bu sistem, işlemleri hayat geçirmek için karmaşık matematiksel bulmacaları çözmek için güçlü bilgisayarlara sahip madencilere ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte, çok fazla güce ihtiyaç duyulması aynı zamanda çok fazla elektrik kullanılması gerektiği anlamına geliyor. Bu da stake sürecini oldukça enerji yoğun bir iş haline getiriyor.

Bu haftaki yükseltme Ethereum'u daha yeşil bir ürün yapacak olsa da, blokzincir ağının kullanımını hemen daha hızlı veya daha ucuz hale getirmeyecek. Aksine, birleşmeden sonra blokzincir ağında yapılacak yükseltmelerin, genellikle çok yüksek gaz ücretlerini düşürmesi bekleniyor.

Ethereum madenciliğinde sona gelindi!

 

Ethereum 2 ayın zirvesinde

 

Ethereum neden yükseliyor?

 

Dev bankadan Ethereum için çarpıcı tahmin!

 

Ethereum’un 26 bin dolara yükselmesi bekleniyor

 

Bitcoin'de yükseliş devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)