E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsad'dan Erdoğan'la görüşme şartı: Askerlerinizi çekin!---

Esad'dan Erdoğan'la görüşme şartı: Askerlerinizi çekin!

Esad'dan Erdoğan'la görüşme şartı: Askerlerinizi çekin!
16 Mart 2023 - 14:30 borsagundem.com

Suriye Devlet Başkanı Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmek için 'Suriye'den askerlerin çekilmesi' şartını tekrarladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, resmi ziyarette bulunduğu Moskova'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Suriye-Türkiye ilişkilerinin de masaya yatırıldığı görüşmenin ardından, Rus basınına verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk askerlerinin Suriye'nin kuzeyinden çekmesi koşuluyla görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.

Rusya Türkiye, Suriye ve İran'dan diplomatların bu hafta Moskova'da bir araya gelerek olası bir başkanlık zirvesi öncesinde dışişleri bakanları arasında bir toplantı hazırlığı yapmaları bekleniyor.

Türkiye'nin Şam rejimine muhalif isyancı gruplara verdiği desteğe atıfta bulunan Esad, Ankara'nın ayrıca "terörizme verdiği tüm desteği kesmesi" gerektiğini de sözlerine ekledi ve "Erdoğan'la görüşmenin gerçekleşebileceği tek durum budur," diye konuştu.

Esad röportajda "Suriye'deki savaşın nihai bir sonuca ulaşmasını sağlamayacaksa böyle bir görüşmenin ne anlamı var ve neden düzenleniyor?" diye sordu.

Esad'ın dün Putin'le yaptığı görüşme sonrasında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Şam ve Ankara arasındaki ilişkilerin masaya yatırıldığını teyit etmiş ve ve iki ülkenin "barıştırılmasına" yönelik Moskova’nın girişimlerine öncelikle atıfta bulunmuştu. (Euronews)

Kılıçdaroğlu’ndan Esad’a taziye mektubu

 

Arap medyası Erdoğan-Esad zirvesi için tarih verdi

 

'Esad görüşmeyi reddetti' iddiası

 

Rusya’dan Erdoğan’la Esad görüşmesine arabuluculuk sinyali

 

Erdoğan ve Esad görüşmesine Rusya ''olabilir'' dedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vg16 Mart 2023 18:52

    Esad Rusya ABD askeri dahamı tatlı geliyor onlara niye çekil demiyorsun türkiyedeki 4 milyon Suriyeliyi al ülkene bizim başımıza bela olduğunuz yeter bıktık zaten