E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArap medyası Erdoğan-Esad zirvesi için tarih verdi---

Arap medyası Erdoğan-Esad zirvesi için tarih verdi

Arap medyası Erdoğan-Esad zirvesi için tarih verdi
08 Ocak 2023 - 15:46 borsagundem.com

Arap medyası, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun bu hafta Moskova'da Lavrov aracılığıyla Suriyeli mevkidaşı Mikdad ile görüşerek, çıkan sonuca göre Erdoğan ve Esad arasındaki zirvenin tarihini netleştireceğini yazdı

Arap medyası, Türkiye ile Suriye arasında gerçekleşen yakınlaşma ile ilgili dikkat çekici iddiaları ortaya attı.

İngiltere merkezli Arap medyası, Türkiye ile Suriye arasında son dönemde gerçekleşen yakınlaşmayı mercek altına alarak yeni iddialar ortaya attı.

Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da olan Asharq Al-Awsat isimli medya kuruluşu, Rusya’nın arabuluculuğunda Türkiye ile Suriye arasında bir normalleşme görüşmesi gerçekleşeceğini aktardı. Gazete Birleşik Arap Emirlikleri’nin de üst düzeyde yetkililer aracılığıyla devreye girmeye hazırlandığını duyurdu.

Arap medyasında yer alan haberde buna karşılık ABD ve diğer Arap ülkelerinin ise bu normalleşme hamlelerine karşı durduğu öne sürüldü. Gazete, Arap ülkelerinin bu yakınlaşmadan dolayı “destekleyenler” ve “desteklemeyenler” olarak ikiye bölündüğünü de yazdı.

BAE, GÖRÜŞMEYE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYOR

Asharq Al-Awsat, bu hafta Moskova’da kritik bir görüşme gerçekleşeceğini de yazdı. Gazete, “Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu hafta Çarşamba günü Moskova’da Rusya’nın dışişleri bakanı Sergei Lavrov eşliğinde Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad ile görüşecek” ifadesine yer verdi. Görüşmelere Birleşik Arap Emirlikleri’nin dışişleri bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed’in de katılmasının beklendiği belirtildi.

Gazetenin haberinde bu hafta gerçekleşecek görüşmeden çıkacak sonuca göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye lideri Beşar Esad’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in aracılığıyla bir zirve yapacağı belirtildi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu zirveye ev sahipliği yapmak istediği de kayıtlara geçti.

Eğer bu zirvenin Moskova’da gerçekleşmesi durumunda Birleşik Arap Emirlikleri’nin de üst düzey delege göndereceği belirtildi.

ÇAVUŞOĞLU TOPLANTININ DETAYLARINI PAYLAŞACAK

Öte yandan Asharq Al-Awsat’ta yer alan haberde dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ocak ayının ortasında Washington’a giderek ABD’li yetkililere Şam ile yakınlaşma ve Mikdad ile gerçekleşen görüşmenin detaylarını vereceği kaydedildi. Arap medyası Çavuşoğlu’nun bu ziyaretinin ise 16-17 Ocak’ta gerçekleşeceğini öne sürdü.

Öte yandan bölgede izlenecek rol haritası hakkında da Washington’da bir bilgilendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.

Arap medyasına konuşan Batılı bir diplomat ise ABD’li üst düzey bir yetkilinin yakında Ankara’ya gelerek Suriye’deki durumla ilgili açıklamalarda bulunduğunu aktardı. (Sözcü)

'Esad görüşmeyi reddetti' iddiası

Rusya’dan Erdoğan’la Esad görüşmesine arabuluculuk sinyali

Bakanlık Türkiye'deki Suriyeli sayısını açıkladı

Çavuşoğlu, Esed rejimiyle görüşme için tarih verdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBIR09 Ocak 2023 00:09

    Sonunda Millet Ittifakının dediğine geldiniz. Kalp gøzünüz geçte olsa açıldı. Parlementer sisteme geçildimi bu sorunlar otomatik olarak kalkar.

  • togg09 Ocak 2023 21:11

    Anlasilan sen yeni yetme ergensin parlmenter sisteminde omrumuz gecti bu ulke hep koalisyon donemlerinde batti 6 +1basliliktan hayir gelmez

  • hk09 Ocak 2023 20:59

    carkifelek masasindan hayirmi bekliyorsun daha cok beklersin

  • baran08 Ocak 2023 23:16

    Reis işi biliyor. Tam tüccar. Bir koyundan üç post çıkarıyor. Hem Suriye'nin yìkılmasında ABD ile çalıştı şimdide Esad ile görüşüp inşasında yer alacağız. Ben akıl diye buna derim.

  • xyz11 Ocak 2023 11:45

    Arada memlekete olanlar  önemli değil galiba

  • Bik08 Ocak 2023 21:00

    Eski günlerdeki gibi Bodrum tatili de yaparlar artık!

  • vtds08 Ocak 2023 18:42

    hadi ihsallal reis alnasin da suriyeli leri gonderin yeter artik

  • nn11 Ocak 2023 11:47

    Tam tersi, hepsinin burada kalmasında anlaşmayacaklarının garantisi yok. oy deposu onlar.