E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Erdoğan ve Esad görüşmesine Rusya ''olabilir'' dedi ---

Erdoğan ve Esad görüşmesine Rusya ''olabilir'' dedi

 Erdoğan ve Esad görüşmesine Rusya ''olabilir'' dedi
24 Kasım 2022 - 05:33 borsagundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Erdoğan ve Esad’ın Rusya’da görüşme olasılığı üzerine ''olabilir'' değerlendirmesini yaptı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad arasında Rusya'da bir görüşmenin mümkün olup olmayacağı sorusu yöneltildi. 

Soruları yanıtlayan Peskov, henüz Erdoğan ve Beşar Esad arasında Rusya’da görüşmenin düzenlenmesine ilişkin bir anlaşmanın olmadığını fakat böyle bir görüşmenin olabileceğini belirterek, “Teoride böyle bir görüşme mümkün fakat bu konuda hiçbir anlaşma yok” dedi.


Ukrayna'daki özel harekat


Kremlin Sözcüsü, Putin'in, KGAÖ Zirvesi’nde Ukrayna’daki özel harekatla ilgili bilgi verdiğini belirterek “Rusya lideri, bu zirvenin kapsamındaki farklı formatlarda geçen görüşmeler de dahil, özel askeri harekat bağlamında neler olup bittiğiyle ilgili mevkidaşlarını kısaca bilgilendirme fırsatı buldu. Özel harekatın geleceği ve başarısı şüphe uyandırmıyor” şeklinde konuştu.


‘'Ermenistan KGAÖ’de kalacak’'


Peskov, Ermenistan’ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nde (KGAÖ) kalıp kalmayacağı sorusuna ise, “Kalacak. Zirve, tüm zorluklara rağmen, liderlerin konuşmaları sırasında söylediklerine rağmen, her konuda anlaşmaya varılmamasına rağmen, bir kez daha bu formata ihtiyaç olduğunu gösterdi. Bu etkinlik, KGAÖ’ye ihtiyaç olduğunu ve örgütün yaşama kabiliyetini sergiledi” yanıtını vererek, zirvenin önemine vurgu yaptı. 


KGAÖ’nün, Kazakistan’daki olayların çözümünde etkili olduğunu hatırlatan Kremlin Sözcüsü, “Bu, örgüte üye bir ülkenin talebi üzerine gerçekleşen ilk ve yapıcı bir müdahaleydi. Bu müdahale durumun istikrara kavuşmasına yol açtı, Kazakistan’a olumlu kalkınma yörüngesine girmesine yardımcı oldu” dedi.


Azerbaycan ve Ermenistan’ın mevcut durumunu da ele alarak barış anlaşması yapılmasını ''başlıca görev'' olarak nitelendiren Peskov, iki ülkenin barışı için maksimum çaba harcamalarının şart olduğunu söyledi.

Tacikistan-Kırgızistan çatışması 


Peskov, zirvede Tacikistan ve Kırgızistan arasındaki çatışmanın değerlendirmeye alınıp alınmadığı sorusuna yönelik ise “Ele alındı. Örgüt içerisinde, üye ülkeler arasında bu çatışmalı durumlardan kurtulma yönünde siyasi irade var. Ülke liderleri bu ihtiyacının farkında, ama bu çalışmalar zor ve devam edecek” cevabını verdi. 

Kremlin sözcüsü Peskov'dan kritik açıklama

 

İran resmi ajansından iddia: Erdoğan ve Esad buluşacak

 

Esad 11 yıl sonra Halep'e gitti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)