E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDöviz kurlarını ne bekliyor?---

Döviz kurlarını ne bekliyor?

Döviz kurlarını ne bekliyor?
17 Eylül 2013 - 14:29 borsagundem.com

Summers çekilince Yellen favori oldu ama ya Obama, Kohn'u tercih ederse?..

Önemli para birimleri yarınki FOMC toplantısı öncesinde pozisyon arayışında. GBP (sterlin) ve EUR (euro) TÜFE ve ZEW verilerine bir tepki verebilir. Petroldeki satışlar CAD’ı (Kanada Doları) zayıflattı.
Bugün ve yarının önemli bir kısmı herkesin piyasaların durumunu, pozisyonları ve FOMC açıklamasının ne kadarının fiyatlandığını kestirmeye çalışacağı gerilimli bir havada geçecek. Piyasalar 2009’dan beri gerçekleştirdiği “daralma ihtimalinin azalmasından duyulan rahatlama” hareketlerini gerçekleştiriyor ve gözler Fed’in yarın buna destek verip vermeyeceğinde, ABD verilerinin orta şekerli görünüme devam edip etmeyeceğinde ve son olarak kimin yeni Fed başkanı olacağında.

YA KOHN SEÇİLİRSE?..
Fed başkanlığı yarışında Yellen favori. Ancak ben Obama’nın Yellen’ı seçmek kendini politik olarak zayıf göstereceğinden başka birini seçebileceğini düşünenlere hak veriyorum. Eğer Kohn seçilirse dün Reuters’a yaptığı yorumlar piyasaları bir enkaza çevirebilir. Fed başkanının seçimi en yakın gelecek hafta belli olacaktır.
Önemli para birimleri arasında USD (ABD Doları) zayıf görünümünü sürdürüyor ve piyasalar zayıf bir daralma mesajı beklemekte. EURUSD (euro/dolar) gelecek açıklamayla bir yada iki günlüğüne yukarı doğru fırlayıp yeniden bandına dönebilir, bu şu anda olası bulduğum bir senaryo. Fakat yarın Fed açıklaması ve yapılan projeksiyonlar USD’de daha büyük bir satış getirirse, bu temel senaryom haline gelebilir.
YEN, DOLAR KARŞISINDA GÜÇSÜZ
Doların dışında eğer zayıf bir daralma sinyali alırsak tahvil piyasasındaki hareketlerde ilgi çekici olabilir. Piyasaların gönderdiği mesaj ekonomideki düzelmenin gerçek olduğu ve Fed’in daralmasının tahvilleri güvenli liman olmaktan çıkaracak kadar büyük olacağı yönünde. Eğer zayıf bir daralma mesajı gelirse tahvil piyasaları destek görebilir ve USDJPY’de (dolar/yen) bir düzeltme hareketi görebiliriz.
CAD ve JPY şu anda USD karşısında güçsüz. CAD son zamanlardaki zayıf Kanada verilerinden ve ham petroldeki satışlardan etkilendi. USDCAD 1.0300 seviyesini kırmada zorlanıyor. Eğer yarın USD pozitif haberler gelirse USDCAD, NZDUSD (dolar/Yeni Zelanda Doları) ile birlikte büyük bir hareket gerçekleştirebilir.
ABD'DE TÜFE ÖNEMLİ
Avustralya Merkez Bankası'nın tutanakları AUD’un daha fazla değer kaybetmesine dair olan ümitleri belirtmekten başka yeni hiçbir şey söylemedi. Avusturalya faizleri eğrinin ön tarafında yukarı çıkarak AUDUSD’de konsolidasyonu sınırladı.
Bugün FOMC öncesinde Avrupa’dan gelecek veriler ışığında pozisyon alımları görebiliriz. Alman ZEW anketi birazdan açıklanacak ve bu anketin sonuçlarıyla DAX arasında son aylarda bir ayrışma gördük, DAX dün tüm zamanların en yükseğinde kapandı.
ABD’de çekirdek TÜFE’nin beklendiği gibi düşmeye devam edip etmediğine dikkat edin. NAHB anketi tarihsel açıdan ev piyasasının güçlü bir indikatörü olmuştu; fakat son zamanlardaki zayıflığın ardından yükselişe geçemedi.
John J Hardy / Saxo Bank FX Baş Stratejisti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)