E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar kurunda son durum---

Dolar kurunda son durum

Dolar kurunda son durum
08 Eylül 2023 - 11:22 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 26,8520 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün, yükseliş eğiliminde bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,8353'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,8520'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 artışla 28,7670'ten, sterlin/TL de yüzde 0,1 değer kazancıyla 33,5540'tan satılıyor.

Dün, yükseliş eğilimini üst üste 3. işlem gününe taşıyarak günü yüzde 0,1 artışla 105 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,1 azalışla 104,9 seviyesinde bulunuyor.

Euro/dolar paritesi ise dün 1,0686 seviyesine inerek 7 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini test etmesinin ardından önceki kapanışının yüzde 0,3 altında 1,0700'den günü tamamladı. Parite, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,0710 seviyesinde dengelendi.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarının sonuna gelmemiş olabileceğine dair artan endişelerle dolara olan talebin yükseldiğini söyledi.

Enflasyonla mücadele kapsamında, temmuz toplantısında 25 baz puan faiz artırarak politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığı ile son 22 yılın zirvesine çıkaran Fed'in yılın geri kalanında nasıl adımlar atacağına dair belirsizlikler varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Analistler, son dönemde iş gücü piyasasına ilişkin açıklanan verilerin ardından istihdam piyasasını yumuşatmanın Fed'in enflasyonla mücadele programı kapsamında kritik önem kazanabileceğini ifade etti.

Fed yetkililerinin gelecek dönem politikalara ilişkin sözle yönlendirmeleri de yatırımcıların odağında bulunurken, gelecek yıl işsizlik oranının artmasını ve yüzde 4'ün üzerine yükselmesini beklediğini vurguladı.

Chicago Fed Başkanı Austan Golsbee, "Tartışmalarımızın, faiz oranlarının ne kadar yükselmesi gerektiğiyle ilgili olmayacağı bir döneme hızla yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Analistler, yurt içinde uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in bu akşam açıklaması beklenen Türkiye değerlendirme raporunun yatırımcıların odağına yerleştiğini belirterek, yurt dışında ABD'de toptan stokların takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103'in destek konumun bulunduğunu aktaran analistler, 106 ve 107 seviyesinin direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL hafif yükseliş sergiliyor. Yurt içinde OVP'nin etkileri sürerken Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OVP'ye desteğinin tam olduğunu ve yapısal reformlarla dış kaynakların güçlendirileceğini ifade etti. Dünya Bankası'ndan 18 milyar dolarlık ek kaynak sağlanabileceği haberi risk iştahını desteklerken TCMB Başkanı Erkan "Dünya Bankası'nın yatırımları, doğru politikaların eşgüdümü, kararlı ve istikrarlı bir MB ve güçlü bir OVP'ye verilen desteğin göstergesidir" yorumunda bulundu. Kur rejiminde değişiklik olmayacağı bildirilken yatırımcılara ve ihracata desteklerin devam edeceği bildirildi. Bugün ise Fitch Ratings'ten Türkiye görünümüne ilişkin rapor bekleniyor. Olası iyimser raporlama TL varlıklara değer kazandırabilir' denildi.

Petrolün yükselişi enflasyon kâbusu olabilir

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Altının gram fiyatı 1.662 lira seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)