E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDoğru risk alan yatırımcı kazanacak---

Doğru risk alan yatırımcı kazanacak

Doğru risk alan yatırımcı kazanacak
13 Temmuz 2020 - 18:27 borsagundem.com

Riskli yatırım fonlarının nakde yöneldiği piyasa ortamı borsaların en kötüsüne dahi hazır olduğunu düşündürüyor. Bilanço sezonu öncesinde yatırımcıların en büyük hedefi doğru risk almak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street yatırımcıları ayı piyasası işaretleri vermeye başlıyor. Bununla birlikte bilanço sezonuna girmeye hazırlanan borsalarda riskli ticaret verim açısından çok daha çekici hale gelebilir.

Marketwatch’un haberine göre, yatırım danışmanlığı şirketi Fundstrat Global Advisors’ın başındaki isim Thomas Lee, geçtiğimiz hafta borsaların çok daha korkunç bir kovid-19 tablosuna hazırlandığını belirtti.

Lee müşterileriyle paylaştığı notta, “Veriler riskli yatırım fonlarının Haziran ayında nasıl anide ayı piyasası konumlandırmasına geçtiğini göstermektedir. Yüksek düzeyli nakit yatırım fonları ile dengeli fonlar birleştiğinde 2009 yılından bu yana en yüksek nakit dengesine ulaşıldığı görülüyor. Daha kötüsünün olabileceği gerçeği riskli yatırıma eşittir” ifadelerine yer verdi.

Bunun ABD’de ekonomik bir trajedinin yaşanmadığı anlamına gelmediğini belirten yatırım danışmanı, “İyi haber salgınla karşı karşıya olan eyaletler rotalarını düzeltiyor” ifadelerini kullandı. Lee ciddi salgın süreci yaşamış ve yeniden açılma sürecini durdurmuş eyaletlerin sayılarının giderek azaldığına dikkat çekti.

Lee, “Bizi düşüncemize göre günlük ölüm istatistikleri izlenecek en önemli metrik veriler. Ölüm oranlarındaki trend düz ya da aşağı doğru hareket ettiğinde ve 2-3 hafta boyunca pik seviyesi görüldüğünde, riskli yatırım mantıklı hale geliyor” ifadelerini kullandı.

Lee’nin yatırımcılarına yaptığı önerilerden en önemlisi ise ağırlığı yüksek olan hisselerden uzak durulması ve yükselen hisselerdeki portföy konumlandırılmasında dikkatli olunması yönünde. Bilanço sezonu yaklaşırken yatırımcıların yönlendirmeler açısından zayıf kalacağı konusunda da uyarılarda bulundu.

ABD'de toplam can kaybı sayısı 137 bini aştı

 

Wall Street haftaya yükselişle başladı

 

ABD borsalarını bekleyen büyük tehlike

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yancı14 Temmuz 2020 11:12

    O zaman bizim doğru hisseler yan tahtalar diğerleri patates oldu

  • Hakan14 Temmuz 2020 08:25

    Artık piyasa yavaş yavaş toparlanma ya başlayacak tır diye düşünüyorum.  Yabancı oranları tarihi düşük seviyelerinde vede çok ucuz denecek hisseler var çok sayıda.  Artık bilançolar da az çok benimsendi çoğu yatırımcılar tarafından.  Artık yıl sonuna hazırlıklar başladı,  zaten ikinci yarı yıl da çoğu uzmanlar tarafından toparlanma olması bekleniyor diye medya haberleri okuduk.  Bakalım inşallah ekonomi ve piyasalar düzelir ve herkes rahatlama yaşar.