E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDogecoin, yatırımcıların odağında---

Dogecoin, yatırımcıların odağında

Dogecoin, yatırımcıların odağında
26 Temmuz 2023 - 17:45 borsagundem.com

Kripto para piyasaları bugün görece sakin günlerinden birini yaşıyor olsa da bu Dogecoin için geçerli gözükmüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasaları yeni bir boğa piyasası için kutlamalara hazırlanıyor olabilir. Bunda dünyanın en zengin ismi olan Elon Musk’ın etkisinin olduğu ise açık.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para piyasaları, Doge Designer tarafından üretilen ve Twitter’ın yeni logosu olarak görücüye çıkan ‘X’ logosunun Elon Musk tarafından paylaşılmasının ardından hareketlendi. Hareket, Elon Musk tarafından bugüne kadar birçok defa ‘pump’lanan Dogecoin’den görülüyor.

Dogecoin’de yükseliş

Benzinga’nın haberine göre, Dogecoin son 24 saatte yüzde 7'nin üzerinde değer kazandı ve şu an 0,078 dolardan işlem görüyor. Dogecoin bu performansıyla, emsalleri Shiba ve Pepe Coin gibi diğer popüler kripto paraları geride bıraktı.

Aslında Dogecoin’de yükseliş işaretleri geçen hafta başladı. Dogecoin geçen hafta yüzde 18'lik bir artış gördü ve bu da onu son günlerde en iyi performans gösteren kripto paralardan biri haline getirdi.

Yükselişi ne tetikledi?

Peki bu ani yükselişi ne tetikledi? Tahmin edileceği üzere, Twitter’ın patronu ve dünyanın en zengin ismi olan Elon Musk'ın bu yükselişte büyük bir rolü bulunuyor.

Elon Musk, dün Twitter'ın orijinal olarak bir Dogecoin tasarımcısı tarafından paylaşılan yeni logosunun tanıtımını Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İlginç bir şekilde Musk, Twitter biyografisindeki konum alanına Dogecoin sembolünü de ekledi. Kripto meraklıları, logodaki ‘X’i Twitter'ın yeniden markalaşmasına bir referans olarak ve ‘D'yi Dogecoin'e bir selam olarak yorumlayarak bulmacanın parçalarını hızlı bir şekilde birleştirdi.

Dogecoin ile ödeme yapma ihtimali

Musk'ın Dogecoin'i alenen destekleme geçmişi göz önüne alındığında, Twitter profilindeki bu küçük değişiklik, Musk’ın etkileşimden ilham alan dijital varlığa ilişkin niyetleri hakkında spekülasyonlara yol açtı.

İlk olarak 2013 yılında iki mühendis tarafından şaka olarak yaratılan Dogecoin, şu anda 11,2 milyar dolarlık piyasa değeriyle 7. en büyük dijital varlık konumunu elinde tutuyor.

Dogecoin’in yükselişinde, Elon Musk’ın, ‘yeni Twitter’ı ‘küresel finans sisteminin merkezlerinden biri’ haline getirme arzusunun ve Twitter üzerinden Dogecoin ile ödeme yapılmasını mümkün kılma ihtimalinin büyük etkisi bulunuyor.

Elon Musk’ın tweet’leri kripto piyasasını nasıl etkiliyor?

Musk, Twitter'ın logosunu değiştirdi! İşte yeni logo

 

Elon Musk açıkladı: Twitter mavi kuşa veda mı ediyor?

 

Elon Musk yeniden dünyanın en zengin insanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)