E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDijital yuan hacmi 2 milyar dolara ulaştı---

Dijital yuan hacmi 2 milyar dolara ulaştı

Dijital yuan hacmi 2 milyar dolara ulaştı
26 Ocak 2023 - 11:05 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'ndan alınan verilere göre, dijital yuan hacmi yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı.

Çin Merkez Bankası'ndan alınan verilere göre, dolaşımdaki dijital yuan miktarı 2022 sonunda 13,61 milyar yuan’a (yaklaşık 2 milyar dolar) ulaştı.

Çin Halk Bankası’na göre, dijital para birimi dâhil edildiğinde, Çin’in dolaşımdaki nakit miktarı olan M0, geçen yılın sonunda yıllık yüzde 15,3 artışla 10,47 trilyon yuan’a ulaştı. Dijital formda yasal bir ödeme aracı olarak dijital yuan, tıpkı fiziksel renminbi gibi Çin para biriminin bir bileşeni.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre bankanın başkan yardımcısı Xuan Changneng, istatistikleri ve analizi birleştirmenin yanı sıra iki para biriminin genel yönetiminin uygulanması gerektiğini söyledi. Xuan, uygulama senaryoları, işlem değeri ve dijital yuan miktarının son yıllarda istikrarlı bir şekilde artmasıyla ilgili yönetim ve hesaplama sistemlerinin geliştiğini de belirterek “Dijital yuan’ın M0’a dâhil edilmesi dolaşımdaki para biriminin ölçeğini daha doğru bir şekilde yansıtabilecek” dedi.

Dijital yuan ile yapılan transferler 87,57 milyara ulaştı

 

Çin Borsası’nda ‘Dijital Yuan’ dönemi başladı

 

Çin yuanı ABD doları karşısında 2 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)