E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDevlet Çin, Rusya ve Japonya’da borçlanmak için çalışıyor---

Devlet Çin, Rusya ve Japonya’da borçlanmak için çalışıyor

Devlet Çin, Rusya ve Japonya’da borçlanmak için çalışıyor
03 Eylül 2019 - 09:17 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çin, Japonya ve Rusya pazarına özel borçlanma yapmak için çalışmalar yapıyor. Rusya'da ruble, Japonya'da samuray bono, Çin'de panda bond ile borçlanılacak. Amaç ekonomide dolara bağlılığı azaltmak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı uluslararası borçlanmada kaynak ve pazar çeşitliliği için Japonya’da samuray bond, Çin’de panda bond ve Rusya’da ruble ile borçlanma için çalışma yapıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Hazine kaynak ve pazar çeşitliliği için farklı pazarlarda borçlanma araçları ihraçları için çalışma yapmaktadır” denildi.

Açıklamada, “Japonya’da samuray bond, Çin’de panda bond ve Rusya’da ruble ile borçlanma çalışması da bu kapsamda yapılmaktadır” ifadesine yer verildi.

ÖZEL SEKTÖRÜN BORCU 300 MİLYAR DOLARA DAYANDI

Türkiye’nin mart sonu itibariyle brüt dış borcu 453 milyar dolarla milli gelirin yüzde 60’ına yükseldi. Özel sektörün dış borç stoku 300 milyar dolara dayandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika03 Eylül 2019 09:29

    Körfezin zengin Arap ülkelerinden Türkiye'ye yatırım olarak geleceği iddia edilen milyar dolarlar ne oldu.