E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDev şirket SEC'e takıldı, Hisse satışına izin yok---

Dev şirket SEC'e takıldı, Hisse satışına izin yok

Dev şirket SEC'e takıldı, Hisse satışına izin yok
18 Haziran 2020 - 13:09 borsagundem.com

Amerika'nın SPK’sı olarak bilinen SEC, iflas erteleme başvurusunda bulunan Hertz’in iflastan kurtulmak için hisse satışını engelledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) iflas erteleme (Chapter 11) başvurusunda bulunan araç kiralama şirketi Hertz’in 500 milyon dolarlık hisse satışını “değersiz” bularak reddetti.

İflas etmeden önce 2,84 dolardan işlem gören şirketin hisseleri borsalardaki batık şirketler “zombie” rallisiyle birlikte 5,38 dolara kadar çıkarken bu durum şirketin iflastan kurtulması için bir fırsat kapısı yarattı.

İflas eden şirketlerin hisse senetleri genellikle yerlerde sürünürken bu durum Hertz için geçerli olmadı. Hisse iki haftalık rallinin ardından korona virüsün ikinci dalgası olacağı korkusuyla düşmeye devam etse de 2 dolarda kalmayı başardı.

SEC geçici olarak hisse satışını engellerken şirketin yöneticilere durumun tekrar değerlendirilmesini istedi.

SEC Başkanı Jay Clayton Çarşamba günü yaptığı açıklamada, araba kiralama şirketi iflas işlemlerinin ortasındayken Hertz’in hisse senedi satmasının doğru olmadığını söyledi.

102 yıldır faaliyet gösteren ve şu an bünyesinde 568 bin adet araç bulunan ABD merkezli araç kiralama devi Hertz, salgının turizm ve seyahat sektörüne vurduğu darbe ve kiralık araçlara talebin azalmasının ardından 22 Mayıs’ta iflas erteleme (Chapter 11) başvurusunda bulundu.

İflas mahkemesi Hertz’in 1 milyar dolara kadar hisse satmasına izin verirken hisse satışı şimdilik SEC tarafından durduruldu.

Dünya devi 1 milyar dolarlık hisse satacak

Borsalarda iflas eden şirketler rallisi

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)