E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünya devi 1 milyar dolarlık hisse satacak---

Dünya devi 1 milyar dolarlık hisse satacak

Dünya devi 1 milyar dolarlık hisse satacak
12 Haziran 2020 - 10:16 borsagundem.com

Araç kiralama şirketi Hertz, iflas mahkemesine 1 milyar dolar değerinde hisse satımı yapmak için başvurdu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan Hertz, pandemi nedeniyle 22 Mayıs’ta iflas erteleme (Chapter 11) başvurusunda bulundu. İflas etmeden önce 2,84 dolardan işlem gören şirketin hisseleri borsaların geçen haftaki rallisiyle birlikte 5,38 dolara kadar çıkarken bu durum şirketin iflastan kurtulması için bir fırsat kapısı yarattı.

İflas eden şirketlerin hisse senetleri genellikle yerlerde sürünürken bu durum Hertz için geçerli olmadı. Hisse iki haftalık rallinin ardından geçtiğimiz gün New York borsasının keskin şekilde düşmesiyle birlikte değer kaybetse de 2 doların üzerinde kalmayı başardı.

Cuma günü iflas mahkemesi yargıç Mary Walrath önderliğinde şirketin 246 milyon hissesinin satışını değerlendirmek için toplanacak.

Korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkmaya devam etmesinin ardından seyahat sektördeki talebin artması başta havayolu sektörü olmak üzere Hertz gibi araç kiralama şirketleri ve cruise gemi hisselerinin hızlı bir şekilde toparlanmasını sağladı. ABD havayolu şirketlerinin oluşturduğu borsa yatırım fonu U.S. Global Jets ETF geçtiğimiz hafta %36 oranında yükseldi.

İflasını açıkladıktan sonra 56 sentte kadar düşen şirketin hisseleri daha sonra yaklaşık 10 kat artarak 5,53 dolara kadar çıkması mahkemede hisse satışı yapmak için bir sebep olarak gösterilecek. Şirketin hisse senetleri bu seviyenin yaklaşık yarısına inerken şirkete göre hala şirketin borçlarını kapatabilecek seviyede.

Borsalarda iflas eden şirketler rallisi

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

Piyasalarda ABD iyileşmeden dünya normale dönemiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • &&&& ^^^^ &&&&12 Haziran 2020 22:24

    şirket benim olsa bende satarım.zaten batmış ve on kat artmış bir şirket belki batağını bir kısmını kurtarabilir.