E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche Bank hisseleri neden düşüyor?---

Deutsche Bank hisseleri neden düşüyor?

Deutsche Bank hisseleri neden düşüyor?
25 Mart 2023 - 09:33 borsagundem.com

Hisse senedinin fiyatının son beş ayın en düşük seviyesine yaklaştığı Deutsche Bank'ın geleceğinin Silicon Valley Bank'ın kaderi gibi olması endişesi artarken Almanya Başbakanı Scholz, korkulacak bir durumun olmadığını açıkladı

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, tahvillerinin kredi risk primindeki (CDS) keskin artışın etkisiyle düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Bankanın tahvillerinin CDS maliyeti, son üç günde yaklaşık yüzde 35 artarken, hisse senedinin fiyatı ise son beş ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Deutsche Bank'ın önemi

Deutsche Bank, geçen sene sonunda yaklaşık 1,337 trilyon euro ve yaklaşık 1,448 trilyon dolar toplam varlığı ile Almanya'nın en büyük kredi kuruluşlarından biri.

58 ülkede yaklaşık 85 bin personel istihdam ediyor ve finansal istikrarı korumak amacıyla düzenleyicilerin yakından takip ettiği 30 küresel sistemik öneme sahip bankadan biri.

JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. gibi Deutsche Bank da hane halklarına ve işletmelere kredi veriyor, şirket birleşmeleri konusunda danışmanlık yapıyor ve büyük yatırımcılar için menkul kıymet alım satımına kadar birçok konuya rehberlik hizmetleri sunuyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Deutsche Bank hisselerinde sert düşüş

Deutsche Bank: Wall Street borsaları yüzde 25 düşecek

Jeremy Siegel: SVB’nin iflası piyasalar için olumlu olabilir

SVB, 'madendeki kanarya' mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevsim27 Mart 2023 12:12

    Dikkat Seçim den önce son 1 ay rüyadan uyanmak için

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL26 Mart 2023 22:08

    Batsınlar almanya ingiltere fransa rusya abd asırlardır milyarlarca müslüman ve garibanları katledip ülkelerinin kaynaklarına çöktüler.Yüce ALLAH intikamına bunlardan er ya da geç alacaklardır.Zenginlik kar etmez.

  • M.D.Edep.. Edep..27 Mart 2023 01:52

    Gelenler gideni aratır demedi deme.. Sen onun batmasından değil kendinin yükselmesinden medet um..  Kardeşim hiç düşündün mü özellikle başta müslüman(???)  ülkeler olmak üzere  acı çeken insanlar  neden gelişmiş ülkelere göçmek için koşarlar..  Allah gerçekten iman eden toplumların aleyhine kafirlere yol vermez.  Sana şu ayeti hatırlatırım ''Üzülmeyin gevşemeyin gerçekten inanmışsanız üstün gelecek olan sizsiniz''

  • YUSUF KALEKAPISI25 Mart 2023 23:15

    Bence batar ise çok güzel olur.Çünkü dünya ekonomisi kilitlenmiş durumda ekonomiler büyük bir kriz ile hafızaların silinip yeniden hayata başlaması gerekmektedir.

  • Baytar 25 Mart 2023 20:56

    Sizlerin öğrendiği finans ekonomi filmine pardon ilmine göre doçebank düşmemeli, düşemez, bu gerçek değil düş. . . Oysa ilminiz biliminiz üç beş on senede bir toptan, kökten çöktü, herkeş kafasını kuma sokmuş görmezden geliyor. . Çökmesi çok iyi oluyor, Faizi yükselt enflasyon düşsün tam zırva veya kapital sahiplerinin insanlara yutturduğu zoka. Yüksek faiz pahalılık/enflasyon, işsizlik, yoksulluk demek. Asıl yapılması gereken üretimi arttırmaktır, herşeyi bahane ederek temelsiz keyfi fiyat artışlarını önlemektir. Gerekçesiz zam yapanlara caydırıcı yaptırımlar gerekir.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL25 Mart 2023 21:46

    Yüce ALLAH tan başka tüm her şey fanidir bir gün yok olacaktır.Sizin abd dediğiniz ülke bile yok olacaktır.

  • Fab25 Mart 2023 15:45

    Tahvil faizleri kadar türev piyasaları patladığında ortada büyük banka hemen hemen kalmayacak hepsi borsacılık oyunundan geçimini sağlıyor. Para enjeksiyonu durunca pedal çevirmeyi bırakan bisiklet gibi bunlarda düşüyor. Bu oyun sürdükçe risk katlandığı için ileride sadece bankalar değil ülkeler ve parasal sistem de batacak. Oyun yeni oyuncularla ve revize sistemle yeniden kurulacak. Şans hazırlıklıdan ve akıllıdan yanadır. Bu oyun çapsız ve kapasitesizlere göre değil. Dünyada önemli pozisyonlar bu kadar ucuzlarsa bunun bir newtonu tabiki olur.

  • Kamil25 Mart 2023 13:02

    Vakıfbank ve halkbank aynı korkuyla durmadan düşüyor.

  • Ferdi27 Mart 2023 08:22

    İkiside batmıştı. İçine para koyup duruyorlar.

  • Kurt25 Mart 2023 12:10

    Abd Almanya yi gözüne kestirdi , almanlarin b7ndan sonra işi zor

  • FİNANS DÜNYASI25 Mart 2023 11:28

    1 Euro ya kadar düşer ise alırım.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM25 Mart 2023 11:08

    HER FANİ BİR GÜN ÖLÜMÜ TATACAKTIR.İSTER İSE DÜNYANIN EN BÜYÜK BANKASI DEĞİL YA KRALIN KRALI OLSUN.