E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche Bank: Borsalar toparlanmaya hazır---

Deutsche Bank: Borsalar toparlanmaya hazır

Deutsche Bank: Borsalar toparlanmaya hazır
18 Nisan 2023 - 11:38 borsagundem.com

ABD borsalarında bilanço dönemi, güçlü kazanç beklentisiyle başlıyor. Uzmanlar, bunun borsalar için anlamlı bir toparlanma olduğunu düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yaklaşan bilanço dönemi, birçok uzman için güçlü kazançlar anlamına geliyor. Beklentilerin üzerinde gelmesi beklenen şirket karlılıklarının ise borsalarda olumlu bir hava estirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, borsalarda olası bir sıçrama, sadece olumlu bir bilanço dönemiyle değil, aynı zamanda zayıflayan dolarla da ilişkilendiriliyor. Bu iki etkenin, ABD borsalarında yeni bir ralli yaratma ihtimalini oldukça arttırdığının altı çiziliyor.

Makro faktörler piyasaların lehine işliyor

Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, Deutsche Bank ABD Baş Sermaye Stratejisti Bankim "Binky" Chadha, borsanın güçlü kazançlar ve zayıflayan dolar sayesinde toparlanmaya hazır olduğunu ifade ediyor.

Deutsche Bank ABD hisse senedi şefine göre, beklenenden güçlü ilk çeyrek kazançları ve zayıflayan ABD Doları, borsanın kısa vadede toparlanmasına yardımcı olacak. Chadha, S&P 500'ün yakın vadede yaklaşık yüzde 2,5 artışla 4.250 puanın üzerine çıkacağını tahmin ediyor.

Chadha, şirketler mali sonuçlar bildirdikçe hisse senetlerinin tarihsel olarak yükselme eğiliminde olduğunu ve bir dizi makro faktörün piyasa lehine biriktiğini söylüyor. ABD Doları zayıfladıkça, yurt dışında iş yapan şirketlerin satışlarında bir artış görülmesi gerekiyor. Geçen hafta doların, diğer para birimleri sepetine karşı son bir yılın en düşük seviyesine gerilemesi, bu düşüşün kalıcı olabileceği dair işaretler barındırıyor.

Chadha, “ABD’de, Avrupa'da, Çin'de ve Japonya'da büyümede iyileştirmeler yaptık. Doları düşürdük. Tüm bunlar temelde yukarı yönlü bir hareket veya kazançlarda bir toparlanma anlamına geliyor" diyor.

Belirsizlik ABD ekonomisinde

Chadha, yine de piyasanın ilerleyişinde önemli bir belirsizlik olduğunun altını çiziyor ve ABD ekonomisinin ya ‘büyümeye başlayacağını’ ya da ‘aniden çökebileceğini’ sözlerine ekliyor.

Fed, yapışkan enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını artırmaya devam ederken, Wall Street'teki pek çok kişi sancılı bir durgunluk uyarısında bulunuyor. Bank of America'dan Michael Hartnett, imalat ve iş gücü verilerinde bol miktarda durgunluk sinyalinin yanı sıra tipik olarak ciddi bir ekonomik yavaşlamadan önce geldiği kabul edilen dikleşen verim eğrisine vurgu yapıyor ve ABD ekonomisinin geleceğine dair karamsar bir tablo çiziyor.

Bilançolar piyasalarda etkinliğini artıracak

 

ABD’de bilanço sezonu açıldı

 

Dolar/TL'de yukarı yönlü seyir

 

Dolara 'Fed' desteği

 

Ekonomiye dair kötü haberler artık borsalar için de kötü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )18 Nisan 2023 15:35

    Bizim borsa % 60 düşmeden asla giriş yapılmaz diye düşünmekteyim.Yoksa altınlarımı asla bozdurmam.Zaten 552 gr altının var bugünki fiyatlarda bozdursam marj  55 TL bozdurduğum anda 30 000 TL zarar ediyorum bir hisse senedinden vurgun yer isem nice olur halim.