E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilançolar piyasalarda etkinliğini artıracak---

Bilançolar piyasalarda etkinliğini artıracak

Bilançolar piyasalarda etkinliğini artıracak
17 Nisan 2023 - 08:58 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.


Haftanın son işlem gününde Fed yetkililerinden gelen faizlere yönelik değerlendirmeler etkisini gösterdi diyebiliriz. Zayıf gelen makro ekonomik veriler Fed’e yönelik faiz artırım beklentilerini törpülese de Haziran ayına ilişkin faiz artırım beklentileri %84 olması risk iştahını kesti. 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansalların beklenti üzerinde gelse bile endekslerde satıcılı bir kapanışı takip ettik.
ABD endeksleri Cuma gününü negatif olarak kapattı. Cuma günü gelen bilançoların JP Morgan %7, Citi group %5 civarında artıda kapatırken Wells Fargo yataya yakın bir görünüm elde etti. ABD vadelileri yataya yakın iyimser bir görünümde

Avrupa endekslerinde ABD’deki bilançoların etkisiyle yükselişle kapattı. Bankacılık hisselerinde %3’ün üzerinde bir kapanış gerçekleşti. Öte yandan bölgede, gıda fiyatlarındaki artış ise enflasyon beklentilerini yukarı çekiyor.

Asya endekslerinde yataya yakın pozitif işlem görüyor.

BIST100 Endeksi dünü 10.56 (% 0.21) puanlık düşüş ile 5.135 seviyesinden ve 60.400 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki yükseliş hareketi satışla karşılansa da önemli ölçüde karşılandı. Bankacılık hisselerine gelen satışlar dikkat çekerken gösterge tahvil bono faiz oranında ve döviz kurlarında yükseliş eğilimi devam ediyor.

Haftanın yurtdışı verileri çeşitli bölgelerden açıklanacak sanayi üretimi ve enflasyon verileri olacak. İçeride ise en önemli iki veri bütçe ve Piyasa Katılımcıları Anketi olacak. Öte yandan ABD’den Netflix, Morgan Stanley, Tesla ve IBM; içeri de Arçelik ve Tav bilançolarını takip edeceğiz.
BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (17/04/2023)

 

Borsada seçim rallisi olur mu?

 

Bakır fiyatlarında düşük stok desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)