E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDemokratlar kazanırsa FED’in faiz kararı erken gelebilir---

Demokratlar kazanırsa FED’in faiz kararı erken gelebilir

Demokratlar kazanırsa FED’in faiz kararı erken gelebilir
21 Ekim 2020 - 12:35 borsagundem.com

Korona virüs sürecinde Wall Street borsalarını en fazla destekleye politika kararı FED’den geldi ve faiz oranlarını uzun süre sıfıra yakın tutacağını belirtti. Ancak Morgan Stanley Demokratların zaferiyle bu sürenin kısalacağını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD seçimlerinde Demokratların zaferi finansal teşvik paketinin daha güçlü olmasını sağlayabilir. Fakat Morgan Stanley’e göre ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını beklenenden daha erken yukarıya çekmesine de neden olabilir.

Morgan Stanley Yatırım Danışmanlığı Birimi’nin Kıdemli Portföy Yöneticisi Jim Caron CNBC’ye verdiği röportajda Demokratların zaferiyle birlikte vergilendirme gibi politikaların sonucu olarak FED’in 2024-2025 yılları arasında planladığı faiz oranlarını yukarı çekme hamlesini 2023-2024 yılları arasına çekebileceğini belirtti.

Caron’ın Demokratların zaferiyle ifade ettiği durum Joe Biden’ın Donald Trump’ı başkanlık yarışında yenmesinin yanında Demokratların ABD Kongresi’nde çoğunluğu elde etmesi ihtimalini belirtiyor.

Borsa uzmanı bu yıl korona virüs pandemisi nedeniyle baskı altında olan ABD ekonomisinin şimdiden 2021 yılında geri dönüş yapmasının beklendiğini belirtti. Caron Demokratların zaferiyle gelecek ek finansal teşvikler büyümeyi daha fazla destekleyebileceğini sözlerine ekledi.

Morgan Stanley Portföy Yöneticisi, “Bu büyüme sadece 2021’i değil 2022’yü de etkileyebilir. Bu etkilerin ilk faiz artırımını getirebileceği konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. Kimse şu anda faiz artırımından konuşmak istemiyor. Fakat bu durum FED’in 2024 – 2025 arası yapacağı faiz artırımını belki de 2023 – 2024 arası döneme getirebilir” ifadelerine yer verdi.

Fed, Mart ayından bu yana politika faizini sıfıra yakın korudu ve 2023 yılına kadar faiz oranlarının bu seviyede kalabileceğini belirtti. ABD Hazinesi verimleri teşvik paketinin ABD seçimleri sonrasına kalacağını belirten Salı günkü haberlerle birlikte bir miktar yükselse de FED’in piyasa teşvikleri sayesinde bu yükselişin sınırlı kalmasını sağladı.

Ancak Caron seçimlerde Domakratlarn zaferinin ABD ekonomisinin tamamı için iyi olmayabileceği konusunda uyardı. Kıdemli portföy yöneticisi Demokratların vergi politikasına ilişkin “yanıtlardan çok soru işaretleri var” ifadelerini kullandı ve partinin piyasa düzenlemelerine ilişkin politikalarının belirsizliğe yol açabileceğini söyledi.

Birçok yatırımcı Biden zaferinin yüksek vergiler ve daha sıkı piyasa tedbirleri getirebileceği konusunda endişeli. Zira bu durum şirket kârlarını ve daha düşük bir ekonomik büyümeyi getirebilir.

Caron röportajının sonunda Biden zaferi ihtimali için, “Bana kalırsa piyasalar biraz kayıtsız kalıyor, sadece şunu düşünüyor: '3 Kasım'da, seçim günü, tüm cevapları alacağız ve her şey ileriye dönük harika olacak'. Aslına bakılırsa ben seçimden sonra cevaplardan çok soru işaretleri olacağını düşünüyorum” dedi.

FED’in faiz politikası borsaya ayak uyduramaz

 

Buffett’a Türkiye'den İran'a satış yaptığı için ABD'de ceza kesildi

 

Yabancı yatırımcı Buffett’ın onayıyla Japonya’ya yöneliyor

 

AB'den İngiltere'ye: " 'Hem karnım doysun hem pastam dursun' olmaz"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)