E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED’in faiz politikası borsaya ayak uyduramaz---

FED’in faiz politikası borsaya ayak uyduramaz

FED’in faiz politikası borsaya ayak uyduramaz
20 Ekim 2020 - 12:55 borsagundem.com

Wall Street’i bu sene destekleyen en önemli piyasa olaylarından birisi kuşkusuz FED’in sıfıra yakın faiz oranlarını desteklemesiydi. Ancak enflasyondaki artış bu sürecin sonunu beklenenden erken getirebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını piyasa lehinde değiştirmemesi hedefi bir kenara bırakılabilir. Wall Street uzmanı James Bianco FED’in elini sıkılaştırmaya zorlayacak ve borsayı altüst edecek bir enflasyon krizinin zeminin hazırlandığını belirtiyor.

Borsa araştırmaları şirketi Bianco Research’ün Başkanı James Bianco CNBC’ye verdiği demeçte, “Daha az gayrisafi yurtiçi hasıla veya daha az malzeme üretiyoruz. Aşırı kapasite bir şekilde ortadan kalktı. Daha az arz var ve talebi teşvik ediyorsunuz. Bu genellikle daha yüksek fiyatlara neden olur” ifadelerine yer verdi.

Bianco Wall Street’in 2021 yılına ilişkin riskler için endişelenmeye başlaması gerektiğini düşünüyor. Borsa uzmanı, “FED tıpkı olay yerindeki bir direk gibi ve borsa tıpkı bu direğe bağlı bir ata benziyor. At enflasyon gibi bir şeyden korktuğu zaman direği yerinden sökebilir ve istediği yere doğru koşabilir. At koşacak ve FED’in onu takip etmekten başka hiçbir seçeneği olmayacaktır” görüşlerine yer verdi.

Erken enflasyon verileri riski gösteriyor

Borsa uzmanı erken enflasyon göstergelerinin temel kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinde (PCE) görüldüğünü ve FED’in enflasyona yönelme ölçeği olarak bilindiğini belirtiyor. Endeks şu anda %1,6’yı gösteriyor fakat Bianco bu oranın gelecek yıl ortalarında %2,5’e kadar çıkabileceği konusunda uyarıyor.

Bianco röportajında PCE’ye ilişkin, “27 yıldır %2,5’in üzerine çıkmamıştı. Enflasyon olup olmadığını anlamamız için iyi bir başlangıç olacaktır” dedi.

10 yıllık tahvil verimleri yıl sonunda %1'i aşabilir

Temel PCE yukarıya tırmanmayı sürdürürken Bianco 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil verimlerinin de yükseleceğini öngörüyor. Tahvil verimleri şu anda %0,77 oranında seyrederken borsa uzmanı verimlerin bu yıl %1’in üzerine çıkması ihtimalini göz ardı etmiyor. Bir sonraki nisan ya da mayıs ayına ilişkin Bianco’nun beklentileri ise %1,25.

Eğer FED ABD Hazinesi’nden trilyon dolarlarca satın alım yapıp enflasyonu düşük tutarsa ve 10 yıllık tahvil verimleri en azından 20 baz puan yükselirse Bianco bunun tehlike sinyali olacağını belirtiyor.

Bianco röportajının sonunda, “Borsa teşvik fikrine bayılır ve aslında bunun için baskı yapar zira enflasyonu bir sorun olarak algılamaz” sözlerini kullandı.

Borsalar Kara Pazartesi'yi tekrar görebilir mi?

 

Piyasalar Biden’ın başkanlığına hazırlanıyor

 

Teknoloji hisselerinin etkisi dotcom balonunu aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayirekezgarimed21 Ekim 2020 02:31

    Bazı yorumlarda, İslam karşıtı sermaye gibi sözler ile türibünlere oynanıyor böyle bir sermaye ve güç yeryüzünde yok, olma ihtimali de yok. Yeşil sermayenin adına cahilleri kandırmak için İslam sermyesi diyorlar. Yeşil sermayenin de kime ait olduğu bellidir. Dünyada İslam'a kimlerin yön verdiği açık seçik ortada iken bu tür politikalar üretmek kapitalizmi güçlendirmekten başka bir işe yaramaz. Dünya insanları birbirini boğazlayarak kapitalizmi yaşamaya devam edecek başka şansları yok. Biz nefes almak için sadece birazcık adalet istiyoruz.

  • Okie Dokie20 Ekim 2020 17:51

    İlk defa aklı selim bir yorum. James Bianco seni takipteyim bundan sonra.

  • EKRİST20 Ekim 2020 13:38

    haydi be yezid .sende nereden çıktın ortaya ne güzel borsalarda para kazanıyoruz.

  • Vatandaş20 Ekim 2020 17:51

    Kes lan fetöcü