E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeğerinin altındaki hisseler için yükseliş zamanı---

Değerinin altındaki hisseler için yükseliş zamanı

Değerinin altındaki hisseler için yükseliş zamanı
12 Mart 2021 - 10:52 borsagundem.com

Değerinin altındaki hisselerle büyüme hisseleri arasındaki rekabet ekonomik toparlanmayla birlikte değer yatırımları yönüne kaymış durumda. Ancak iki hisse grubu üzerindeki tartışmalar tüm hızıyla devam ediyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda bütün göstergeler değerinin altındaki hisseler için ayarlanmış gibi gözüküyor. Ancak değer yatırımcıları ile büyüme odaklı şirketlere yatırım yapan yatırımcılar arasında uzun yıllardır devam eden tartışma bitmiş değil. Küresel yatırıcılar genellikle riskli olarak görülen yüksek getirili momentum hisselerine yatırım yapmakla daha önce denenmiş ve başarılı olmuş hisse senetlerini ucuzdan almak arasında ikilemde kalıyor.

Uzak perspektiften bakıldığında büyüme odaklı yatırımlar değerinin altındaki hisse senetlerinden daha iyi performans göstermiş gibi gözüküyor. Mayıs 2000’den bu yana S&P 500’deki büyüme hisseleri endeksteki değer hisselerine göre yaklaşık iki kat daha fazla kazandırdı.

Ancak değer hisseleri ise geri dönüş sinyalleri gösteriyor. 6 Eylül 2020’den bu yana değer hisseleri %21 oranında kazandırırken büyüme hisseleri ise %9,5 oranında getiri sağladı. CNBC’nin haberinde konuyla ilgili iki borsa uzmanının değerlendirmelerine yer veriliyor.

Federated Hermes’in Başkan Yardımcısı, Hisse Senetleri Stratejisti ve Portföy Yöneticisi Steve Chiavarone konuyla ilgili açıklamasında, “Yıllık bazda büyüme hisseleri son 12 ayda her açıdan olduğu gibi performans açısından da değer hisselerinden daha güçlü konumda. Değer hisselerinin büyüme hisselerini yakalayabilmesi için daha çok yolu olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Değer kategorisine giren döngüsel hisse senetlerinin ikinci çeyrekte bilançolarını %250 oranında büyütmesinin beklendiğini belirten Chiavarone, finansal hisselerinin son raporlamalarındaki güçlü bilanço büyümesi beklentilerine işaret etti.

Chiavarone, “Eğer değer hisseleri şu ortamda %250 bilanço büyümesiyle yüksek performans gösteremezse ne zaman gösterir bilemiyorum. Aslında hikaye tam olarak bu. Evet, büyüme hisselerinin dönüştürücü ve yıkıcı özellikleri var. Hala uzun vadede kazananların onlar olacağını düşünüyoruz. Ancak geçtiğimiz Ağustos’ta bir değişim gerçekleştirdik. Büyüme hisselerine ve teknoloji hisselerine nötr bakıyoruz. Değerinin altındaki döngüsel hisselere daha fazla ağırlık verdik” açıklamasında bulundu.

Chiavarone'nin düşünceleri büyük ölçüde yaygın olarak beklenen ekonominin yeniden açılmasına bağlı. Borsa uzmanı, "Geçen yıla göre bu yıl teknoloji ve büyüme şirketlerinin ürettikleri ürünlerden daha fazla tüketemem, ancak kesinlikle çok daha fazla seyahat, eğlence ve restoran ürünleri tüketebilirim. Değişen haber akışının değerinin altında olan hisse senetlerine fayda sağlayacağını ve yakalamaları gereken çok şey olduğunu düşünüyoruz. Uzun vadede iki hisse grubu da iyi performans gösterecek. Ancak 2021 için büyüme karşısında değer hisseleri için oldukça iyi hissediyoruz" dedi.

Borsa firması Simpler Trading’in Opsiyon Piyasaları Yöneticisi Danielle Shay ise büyüme hisselerinin her olasılıkta kazanacağını öngörüyor.

Shay röportajında, “Ben bu rotasyon bittikten sonra tepetaklak olacak büyüme hisselerini belirlemeyi dört gözle bekliyorum, çünkü bana göre bir hissenin beklenenden daha büyük bir hamle yapabilmesi için öncelikle mutlaka büyüme hisseleri arasında olması gerekiyor. Bu sayede opsiyon piyasasından kâr sağlayabileceğim” ifadelerine yer verdi.

Yine de değer hisselerine dönüşün ne kadar süreceğinin "belirsiz" olduğunu söyleyen Shay, hisse grubunun uzun vadeli geri dönüş potansiyelini de kabul etti.

Shay, “Yatırımcılar için, özellikle de uzun vadeli yatırımcılar için elbette değer hisselerinin şu anda hisse senedi konumlandırmalarına harika bir yer olduğunu söyleyeceğim. Genel olarak sektör rotasyonu ve piyasanın davranış biçimi nedeniyle yatırımcılar şu anda kesinlikle değer hisse senetlerine bakmalıdır” açıklamasında bulundu.

Bununla birlikte, stratejist, yatırımcıların şanslarını opsiyon piyasasında denememesi konusunda uyardı.

Shay, “Değer hisse senetlerinde opsiyon ticareti yapmaya çalıştığınızda, genellikle çok fazla primleri yoktur. Bu nedenle prim satıyorsanız genellikle satılacak çok fazla prim olmayacaktır. Momentum hareketleri aradığınızda, genellikle çok fazla momentum hareketi de olmaz. Gerçekten de çok iyi bir trend oluşturduklarını düşünüyorum. Ancak bu hisseleri opsiyon piyasalarında denerseniz bu yatırımı çok daha zorlaştıracaktır” ifadelerine yer verdi.

Borsa rallisinde son yaklaşıyor

 

Petrolde kar almak isteyenler satışları artırdı

 

Borsada gözler reform paketinde!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Büyük dahi 13 Mart 2021 05:50

    Kesinlikle halkbank davası olumsuz etkileyecek akp parti rejiminin mehapaya tutsak olma sebebi de bu yüzden ,,borsa temel analiz dir ,,teknik de temel analizin içindedir ,,varlık fonuna kartal imamci yönetici sonuc çöküş hem mali datalar hem borsa çöküş asi yok sağlık bakanı hayal satıyor hayatlar artık tehlike içinde hala mayısta 50 milyon kişiyi asiliyacagiz diyor asi nerde cevap yok ,,hukukta aym kararları bile dinlemiyorlar,yabancı kaçıyor bu fiyatlardan asla gelmez bankalar da ucuz falan değil büyük batık kredi dolu döviz tek yol 

  • İsmail demir13 Mart 2021 16:15

    Tam bir fetocu whishes thinking

  • Az yah13 Mart 2021 10:05

    Ne sallamışın öyle

  • Borsa böyle bir yer12 Mart 2021 18:21

    Boşuna. Banka yazıpda milleti kandırmayın şokçular bir siz iki bitmediniz gitti yazdınız yazdınız aldıkça aldılar şimdi bütün bankalarda ucuz diye küçük yatırımcı dolu ama zararda çoğu,aynı şey şok market içinde geçerli paralı uşaklarımıdır yoksa mısır koçanını eline almış kendine ortak arayanmıdır bilemem,garana bakın son 3-5 gündür alanların çoğu ky,zaten 6.5 liradan 10 küsürlara getirende yerli ve azda olsa ky idi,ama 10 lira üstünde. Malı verdiler hala daha veriyorlar yabancı da burdan almaz büyük yerlilerde ne zaman alırlar ? 8 lira gibi alırlar yani aşağı yukarı 1 dolar olduğunda.

  • Yatırım12 Mart 2021 12:38

    Bizde hiç yükselis yapmayan yıllardır hisseleri maliyetlerine gelmeyen hissedarlar var. Ya bu hisselere kendi sirketleri sahip çıkıp, yatırımcının prestijini koruyacaklar yada yazılıp çizilenleri dogrulayıp batıracaklar. Düzeltme tabiki olurda 8 yıllık bir düzeltmede art niyettir artık. Çözüm bulunması gerektigini düşünüyorum..

  • Naim12 Mart 2021 12:38

    Halk ve vakıfbank alma vaktidir. Sudan uvuz bankalar.

  • Mustafa akbulut13 Mart 2021 15:31

    Batacak haberi yakınd yaymaya başlarlar

  • Cem12 Mart 2021 12:49

    Vakıfta çok ky var. Silkelemek için 3.60 a çakmalarını bekliyorum.

  • Feridun12 Mart 2021 12:29

    Şok market zamanı desene

  • HÜLYA KOBALT12 Mart 2021 11:58

    mevsimsel olarak borslarda düzeltme zamanı mayıs ayından sonra bakılabilir.şuan nakit kral.döviz de kalınabilir.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ12 Mart 2021 11:22

    Haydi be ordan japonya abd endeksleri 30 yıllık borsa tarihlerinin zirvesinde.