E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer’dan uyarı: Portföyünüzü çeşitlendirin---

Cramer’dan uyarı: Portföyünüzü çeşitlendirin

Cramer’dan uyarı: Portföyünüzü çeşitlendirin
26 Ocak 2023 - 11:01 borsagundem.com

Dördüncü çeyrek bilanço sezonunda Microsoft gibi dev Amerikan şirketleri başarısız bilançolar paylaştı. Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer bu tür bir piyasa ortamında en güvenli portföy stratejisinin çeşitlendirme olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar oldukça kritik bir bilanço sezonundan geçiyor. Yatırımcılar ABD ekonomisinin bir resesyona girip girmediğini anlamak için şirketlerin dördüncü çeyrek bilançolarını mercek altına aldı.

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer söz konusu dönemde çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olmanın borsalarda başarılı olmak için kilit öneme sahip olduğunu söyledi.

Cramer Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Çeşitlendirilmiş bir portföyün kurşun geçirmez olduğunu söylemiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki bu tür bir portföy özellikle de popüler hisse senetleri grupları kıyma makinesinden geçerken oyunda kalmanızı kolaylaştırır” ifadelerine yer verdi.

Nasdaq ve S&P 500 endeksleri çarşamba günü yavaşlayan şirket bilançoları nedeniyle düşüşle kapandı. Dow Jones Endeksi ise çalkantılı bir günün ardından pozitif seviyede günü sonlandırdı.

Teknoloji hisseleri Microsoft’un beklenenden daha zayıf bilanço rehberliği nedeniyle düşüşe geçti. Nasdaq Bileşik Endeksi ise iki seanstır üst üste geriliyor.

Borsalardaki son düşüşler teknoloji endeksinin yıla güçlü bir başlangıç yapmasının ardından gerçekleşti. ABD Merkez Bankası’nın faiz artışlarını yavaşlatabileceği umutları yatırımcıların büyüme odaklı hisse senetlerine geri dönebilmesini sağlamıştı.

Cramer konuyla ilgili açıklamasında, “Açıkçası, çok fazla teknoloji hisselerine yatırım yaparsanız bugünkü gibi bir gün geçirdiğinizde ‘Bu kadarı yeter, yaşamam gerekeni yaşadım ve artık bu curcunadan kaçıyorum’ diyebilirsiniz. İşte bu yüzden portföyünüzü çeşitlendirilmiş hale getirmelisiniz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre çeşitlendirme stratejisi yatırımcıların tek bir hisse senedine yatırım yapmak yerine birden fazla sektörde birden fazla hisseye yatırım yapması anlamına geliyor. Tüm yumurtaları tek bir sepete koymamak olarak da tanımlanabilecek strateji yatırım yapılan şirketlerden birinin başarısız bir bilanço performansı göstermesi halinde kayıpların sınırlanmasını sağlıyor.

Borsa uzmanı son düşüşlerden sonra dahi yatırımcıların teknoloji hisselerine yeni pozisyon eklemesini önermediğini sözlerine ekledi. Cramer, “Oyunda kalmak istiyorum. Teknoloji hisseleri acımasız bir ölüm meleği saldırdığında hezimete uğramak istemiyorum” dedi.

Piyasalar yön arayışında

 

Küresel risk iştahında baskı sürüyor

 

Microsoft’un kârındaki düşüş küresel risk iştahını baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPISI26 Ocak 2023 11:55

    ben aralık ayında tüm hisse senetlerinden üç sene içinde 56 kat yapıp çıkıtım.paramı üç böldüm şort, döviz ve altın almış idim.