E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Microsoft’un kârındaki düşüş küresel risk iştahını baskılıyor---

Microsoft’un kârındaki düşüş küresel risk iştahını baskılıyor

 Microsoft’un kârındaki düşüş küresel risk iştahını baskılıyor
25 Ocak 2023 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Euro Bölgesi’nde ocak ayı öncü PMI rakamları beklentilerinden güçlü gelerek 7 ay sonra ilk kez eşik değer olan 50,0 seviyesinin üzerine çıktı. Bu veri Avrupa ekonomilerinde yumuşak bir iniş yaşanabileceği beklentilerini güçlendirdi. ABD’de ise imalat ve hizmet PMI rakamlarında sınırlı bir yükseliş gözlense de eşik değerin altında kalmaya devam etti. Microsoft’un kârında gözlenen düşüş ve ileriye yönelik karamsar beklentiler bu sabah küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Düşük
• 12:00 Almanya – IFO Güven Endeksi Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Microsoft’un zayıf gelen finansalları ve ileriye yönelik karamsar beklentiler teknoloji hisseleri öncülüğünde risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Gün içinde oynaklığın artış
kaydettiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,70 oranında kayıpla 5.366,52 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah zayıf bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında Çin başta olmak üzere birçok piyasa tatil nedeniyle işlem görmezken, açık olan piyasalarda karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,80 – 18,81 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,80’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Dün açılışın ardından günün ilk bölümünde sert satışların yaşandığı BIST-100 Endeksi’nde günün kalanında ise dalgalı bir seyir öne çıktı. Gün içerisinde saatlik grafikte 200 periyotluk üssel ortalamasını (5.286) destek edinen endekste geri çekilmelerde 200 periyotluk ortalama ilk destek noktasıdır. Ortalamanın ve devamında dünkü düşük seviye olan 5.244 seviyesinin altına sarkılması halinde satışların devamı beklenebilir. Bu durumda 5.208 – 5.150 ve 5.078 seviyelerine kadar bir geri çekilme yaşanabilir. Toparlanmanın etkili olması durumunda ise 5.403 – 5.450 ve 5.500 seviyeleri kısa vadeli direnç noktalarıdır. Endekste izlediğimiz ana direnç noktamız ise 5.550 seviyesinden geçmektedir. Yurt içinde artan volatilite dikkat çekerken, sektör ve hisse bazlı ayrışmalar da etkisini sürdürmektedir.

Bakır, güçsüz dolar desteğiyle yükselişte

 

Petrolde 'Çin' desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ25 Ocak 2023 12:23

    İnsanlar da istiyorku her sene şirketlerin karları 1000 kat artsın nerede öyle bir dünya.