E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer’dan küçük yatırımcı için 7 yatırım ilkesi---

Cramer’dan küçük yatırımcı için 7 yatırım ilkesi

Cramer’dan küçük yatırımcı için 7 yatırım ilkesi
04 Şubat 2021 - 11:09 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen spekülatif perakende yatırım dalgasının ardından ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımın temel ilkelerini bir kez daha hatırlatma ihtiyacı doğduğunu düşünüyor


BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sosyal medya topluluğu Reddit etrafında toplanan bireysel yatırımcılar geçtiğimiz hafta geleneksel yatırım mantığını yok sayarak GameStop ve AMC Entertainment gibi hisselerin spekülatif bir biçimde yükselmesini desteklemişti. Dev riskli fon şirketlerini açığa satış pozisyonunda yakalayan perakende yatırımcı ordusu tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çekmişti.

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer CNBC’deki programı üzerinden perakende yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Cramer, “Eğer bu yeni kadro yatırımcıların bir parçasıysanız, paylaşacağım yedi kurala uymanız için size yalvarıyorum” dedi.

Cramer'in bahsettiği yeni yatırımcı sınıfı, büyük ölçüde, geçen hafta Reddit’ten pompalanan hisselerinde yüksek hacimli ticareti ele alış şekli nedeniyle eleştirilere konu olan bireysel yatırımcılar. Robinhood gibi komisyonsuz ticaret platformları tarafından hisse senedi yatırımları gerçekleştiren söz konusu perakende yatırımcıların sayısı on milyonları buluyor.

AMC hisselerinin %56, GameStop hisselerininse %80 düşmesiyle birlikte Cramer Reddit devriminin bir yol ayrımında olduğuna dikkat çekti. Ünlü borsa uzmanı hisse senetlerinin takip ederken genişçe kabul edilen fiyat kazanç oranlarının izlenmesini konusunda uyardı.

Cramer, “Hisse senedi almanın bir tek iyi sebebi vardır ve bu tabii ki paradır. Borsada kritik bir noktadayız. Bu süreçte ucuz hisse senetleri genellikle en iyi durumdaki hisseler ve en pahalı olanlarsa en kötü konumdaki hisseler oluyor. Tüm perakende devrimine sesleniyorum: Bu açıdan bakıldığında bazen devrimler parçalanır. Bazen iki günlük bir cunta yönetimi olur sonra her şey normale döner. Bazen de tanklar henüz gelmeden radyo istasyonları ele geçirilir” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı yeni yatırımcılar için yol gösterici olacak yedi yatırım ilkesini şu şekilde sıraladı:

1. Zaman içerisinde daha fazla yükselmeyi hak eden şirketlerin hisse senetlerindeki sermayelerinizi arttırın.

2. Diğer yatırımcıları yok etmeye çalışmayın.

3. Duygusallıkla yapılan ticaretlerin yol açtığı hisse senedi hareketlerinden faydalanmak için fırsatlar kovalayın.

4. Mevzuat değişiklikleri getirmesi konusunda hükümete bağlı kalmayın.

5. Hisse senedi satın almak için komisyonculardan borç almayın.

6. Aklı başında bir kafa yapınız olsun ve kurumsal bilanço raporlarını takip edin.

7. İyi durumda olan ve gelecekte daha iyisini yapmaya hazır olan şirketlere yatırım yapın.

GameStop yükselişinin sonu iyi bitmeyecek

 

Yeni tahmin: Bitcoin 600 bin dolara ulaşabilir

 

Küresel piyasalar, ABD'nin teşvik paketini bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)