E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: FED yatırımcının dostu değil---

Cramer: FED yatırımcının dostu değil

Cramer: FED yatırımcının dostu değil
16 Aralık 2022 - 12:33 borsagundem.com

FED’in şahin para politikası kararları ve zayıf ekonomik veriler borsalarda düşüş trendine yol açtı. Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer FED’in bu süreçte yatırımcıların gözyaşına bakmayacağını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcıların ABD Merkez Bankası’ndan sırf piyasalar zor durumda diye ekonominin suyuna gitmeyeceğini söyledi.

Cramer açıklamasında, “Yatırımcılar FED’in arkadaşları olmadığını anlamaları. O sizin dostunuz değil. En asından FED Başkanı Jay Powell sonunda enflasyonu yenene kadar düşmanınız” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsaları geçtiğimiz gün kasım ayı perakende satış verilerinin beklenenden çok daha fazla düşük gelmesinin ardından sert bir düşüş gerçekleştirdi. Borsalar halihazırda ABD Merkez Bankası’ndan çarşamba günü gelen şahin açıklamalar nedeniyle yara almıştı. Powell FED toplantısı sonrasında gerçekleştirilen basın toplantısında faiz artışlarının devam edeceğinin sinyalini vermişti.

CNBC’s Jim Cramer on Thursday said that investors shouldn’t expect the Federal Reserve to go easy on the economy because the market is suffering.

Cramer FED Başkanı’nın açıklamasıyla ilgili yorumlarında, “Powell bundan daha açık olamazdı. Sadece fiyatları bu seviyelerde istikrara kavuşturmaya çalışmıyor, aynı zamanda son birkaç yıldaki fiyat artışlarını geri almak istiyorlar” ifadelerine yer verdi.

Ünlü borsa uzmanı yatırımcılara merkez bankasının ana misyonunun enflasyonu düşürmek olduğunu hatırlattı. Cramer ABD’de fiyatlar önemli ölçüde düşene kadar faiz oranlarının artırılmaya devam edeceğini öngörüyor.

Borsa uzmanı FED’in yakın zamanda para politikasını değiştirme ihtimalinin çok düşük olduğunu ve yatırımcıların bu durumla mücadelesine sempati duyulmadığını söyledi:

“Powell'ın hisse senetlerini açıkça düşürmeye çalışmamasına rağmen, kesinlikle gözyaşı dökmeyecek. Bilakis düşük hisse senedi fiyatları FED için bir kazançtır."

 

Piyasalara bir darbe de ekonomik verilerden

 

Fed, borsalara büyük bir sürpriz yaptı

 

New York Fed imalat endeksi, beklenenden fazla düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)