E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Borsalarda olası bir sıçramaya şimdilik güvenmemek gerekiyor---

Cramer: Borsalarda olası bir sıçramaya şimdilik güvenmemek gerekiyor

Cramer: Borsalarda olası bir sıçramaya şimdilik güvenmemek gerekiyor
31 Ocak 2023 - 11:05 borsagundem.com

ABD borsaları büyük çöküşün ardından yeni yılla birlikte büyük toparlanma işaretleri gösteriyor. Peki bu toparlanma kalıcı olabilecek mi?

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları kırılma noktasında olabilir. Geçen yıla damgasını vuran düşüş trendinin kırıldığına yönelik inanç, bazı işaretlerle de destekleniyor. Ancak asıl borsaların seyrini bu haftanın belirlemesi bekleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ünlü borsa uzmanı Jim Cramer, piyasaların bir kırılma noktasına olduğunu ve bunda Fed’in faiz artırım kararının fazlasıyla belirleyici olacağını söylüyor.

Direnç aşılamıyor

CNBC’den Krystal Hur’un haberine göre, Jim Cramer, grafiklerin, S&P 500 Endeksi’nin ‘belirleyici’ bir ana yaklaştığını gösterdiğini ifade ediyor. Cramer, bu haftanın S&P 500 için tüm yıla etki edebilecek önemde olabileceğini söylüyor.

Cramer, “Çizelgeler, burada belirleyici bir ana yaklaştığımızı gösteriyor” diyor. Cramer, “S&P 500 bu hafta büyük bir düşüşten kaçınabilirse, gelecek hakkında iyimser olabiliriz. Öte yandan, yukarı yönlü toparlanma bozulursa, gelecekte çok daha fazla olumsuzluk görmemiz mümkün” şeklinde konuşuyor.

S&P 500 Endeksi, Pazartesi günü kazançlarla dolu bir haftanın ardından Fed'in potansiyel faiz oranı artışı öncesinde yüzde 1,3 oranında düşerek 4.017,77 puana geriledi.

Finansal eğitim şirketi Option Pit Kurucusu Sebastian'ın analizinden faydalanan Cramer, S&P 500'ün geçen Ocak ayına kadar uzanan günlük grafiğini inceliyor. Cramer'e göre Sebastian, S&P 500'ün geçen yıl birden fazla ralli yaşamasına rağmen, bu yılın 23 Ocak tarihine kadar direnç tavanını aşamadığını belirtiyor. Cramer, kıyaslama endeksinin o zamandan beri art arda altı işlem seansı boyunca bu seviyenin üzerinde kaldığını da sözlerine ekliyor.

VIX ve S&P 500 birlikte yükseliyor

Cramer, ayrıca, kırılmanın piyasanın seyri açısından neden önemli olduğunu açıklamak için S&P'nin geçen ayki grafiğini Wall Street'in korku göstergesi olarak tanımladığı Volatilite Endeksi’yle (VIX) karşılaştırıyor. Cramer'e göre VIX ve S&P normalde zıt yönlerde hareket ederken, ikisi de 13 Ocak'tan bu yana yükseliyor. Cramer, “Bu iki endeks aynı yönde hareket ettiğinde, bu genellikle S&P 500’deki harekete güvenemeyeceğiniz anlamına gelir çünkü piyasa yükselirken korku da artıyor” diyor.

Cramer, Sebastian'ın piyasanın 200 günlük hareketli ortalamada yeni destek tabanını yeniden test etmesini beklediğini de sözlerine ekliyor. Cramer, “Eğer bu destekte tutunamazsa, S&P 500’ün 3.400 puan civarına düşerek yeni bir dip seviyeye gerilemesi şaşırtıcı olmaz” diyor ve ekliyor: “Bu, gündemde Fed toplantısının olduğu bu haftada bir şeylerin çok ters gittiğini, belki de beklenenden çok daha sert gittiğini gösterir.”

50 baz puan borsalar için felaket olur

 

Piyasalar Fed öncesi negatif seyrediyor

 

İyi veri iyi piyasa

 

Küresel piyasalar kritik haftaya temkinli başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)