E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'den fon piyasasını canlandırma hamlesi---

Çin'den fon piyasasını canlandırma hamlesi

Çin'den fon piyasasını canlandırma hamlesi
11 Aralık 2023 - 10:17 borsagundem.com

Çin'de mali piyasalar düzenleyicisinin, daha fazla alım-satım yapılmasını teşvik etmek ve piyasayı desteklemek için son önlem olarak kamu fonları için komisyon oranını düşürmeyi önerdiği bildirildi.

Çin'in menkul kıymetler düzenleyicisi, yatırım fonları için alım satım komisyonlarını azaltmayı ve aracı kurumların menkul kıymet alım satım ve fon satış işleri arasındaki çıkar çatışmasını ele almayı amaçlayan taslak kuralları yayınladı ve 3,8 trilyon dolarlık yatırım fonu endüstrisine yönelik en son reformu gerçekleştirdi.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC), tekliflerin yatırımcıları korumak ve fon yöneticilerinin alım satım komisyonlarını tahsis etme şeklini daha iyi düzenlemek için tasarlandığını söyledi.

CSRC tarafından kamuoyu istişaresi için yayınlanan kurallar, yetkililerin durgun hisse senedi piyasasına olan güveni canlandırmaya yönelik son girişimi ve düzenleyicinin yatırım fonlarını yönetim ücretlerini düşürmeye ve yatırımcılar için maliyetleri azaltmaya çağırmasından beş ay sonra gelmekte.

Analistler, yeni kuralların güçlü ticaret ve araştırma yeteneklerine sahip aracı kurumların komisyon kazanmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Taslak kurallara göre, alım satım komisyonları hem pasif hem de aktif fon ürünleri için azaltılacak. SWS Research, toplam komisyonların üçte bir oranında azaltılacağını tahmin ediyor.

Çin hisselerinde keskin satış

 

Morgan Stanley'den Çin hisse senedi tavsiyesi

 

Çin hisselerine 'yabancı yatırımcı' darbesi

 

ABD'de Çin hisselerindeki ralli satış için kullanılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)