E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Merkez Bankası'ndan dövize müdahale açıklaması---

Çin Merkez Bankası'ndan dövize müdahale açıklaması

Çin Merkez Bankası'ndan dövize müdahale açıklaması
11 Mart 2019 - 08:10 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, bankanın dövize müdahaleden çıktığını, para politikasının ne çok sıkı ne de çok gevşek olmaması gerektiğini-söyledi

Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, Banka'nın temel olarak döviz piyasasına düzenli müdahaleden çıktığını ve yuan kurunun para politikasına karar verirken büyük bir endişe olmadığını söyledi.

Çin'in kuru net ihracatını artırmak için ne de ticari sürtüşmelerde bir araç olarak kullanmayacağını belirten Yi, Çin'in yuanın değerini temel olarak istikrarlı tutacağını vurguladı.

Yi ayrıca, Çin'in finansal piyasaları kendi takvimi ve reform ihtiyaçları çerçevesinde serbestleştirmeye devam edeceğini de belirtti.

Çin Ulusal Halk Kongresi çerçevesinde bir basın toplantısı düzenleyen Yi Gang, Çin'in ihtiyatlı para politikası uygulamaya devam edeceğini ve finansal riskleri savuşturacağını da vurguladı.

Para politikasının ne çok sıkı ne de çok gevşek olmaması gerektiğini belirten Yi Gang, politikanın konjonktür karşıtı ayarlamaları yansıtacağını belirtti.

Toplam sosyal finansmandaki aşağı trendin frenlendiğini ve M2 para arzında büyümenin 2019'da nominal GSYH büyümesi ile aşağı yukarı paralel olacağını belirten Yi, 2018 sonu itibariyle Çin'in makro kaldıraç oranının yüzde 249,4 olduğunu da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)